Cel mai bine este sa intrebi acolo la RAR sau cum se numeste.Asa fiecare pe aici isi da doar cu presupusul.De ex eu nu stiu ce legi sint in RO dar iti pot spune in alta tara desi nu te intereseaza.Deci unde sint eu se plateste aceiasi bani indiferent ce masina ai, cit de mare este, ce motor are de tanc sau de motoreta, sau daca are catalizator sau nu.Deci exact aceiasi suma.In europa am auzit ca taxele se platesc fctie de capacitatea cilindrica a motorului, deci cu cit masina are motor mai mare platesti si taxe mai mari.O aberatie pina la urma.Referitor la ce tip de catalizator are masina nu cred ca se plateste vreo diferenta, asta asa din ce stiu.Cu cit ai un catalizator mai bun, adica mai performant cu atit se reduce mai mult din puterea acelui motor.Tu de ce crezi ca VW a masluit calculatorul masilor lor? Si poate nu doar ei, doar pe ei iau prins deocamdata.Pt ca lumea vor masini puternice, dar statul vrea mai putina poluare, ca urmare VW ia impacat ambele categorii.Masinile lor cind li se faceau teste aratau ca atit poluiaza, asa era setata calculator, ca atunci cind simte ca cineva se conecteaza la el sa dea anumiti parametrii, In rest cind se deconecta de la calc masina merge f bine si polua la fel de normal ca oricare alta masina.Deci eu asa zic cel mai bine sa intrebi pe cei de la RAR sau cum se numesc cei care fac inspectia tehnica poate stiu si aia.In rest nu baga in seama comentariile pe linga ce ai intrebat.Unu zice ca masinile din aia deja trebuie casate. Daca vede masina mea care e din 2000 or sa ma intrebe e noua? Pun pariu pe cit vrea ca asa o sa ma intrebe.Am patit-o de multe ori si stiu ce zic.Atita timp cit legea permite circulatia unei anumite masini sau accepta anumite norme pot sa am masina si de acum 2 mii de ani. Vorba vine dar asa stau lucrurile.
Si doar pentru ca parintii mei nu au locuri de munca bine platite ar trebui sa ma las de facultate si sa merg in Germania ca toti ceilalti ca sa imi permit o masina? ce ar trebui? sa le dau in cap ca nu au avut posibilitati sa faca si ei facultate in anii 80-90?
Da unde scrie ca este obligatoriu sa detii masina? Cu cat mai putina poluare cu atat mai bine, mai ales ca masinile din 1900 toamna sunt campioane la poluare.
Pentru ca un taxi pana la prietenamea costa 40 de lei gara nu are 25 de km cu bicicleta numai dus e mult scuter nu stiu sa conduc si autobuze circula numai cu schimburile din fabrici.
Mai bine cauta-ti un loc de munca bine platit ca sa poti sa-ti cumperi masina dorita.
Tu vrei masina pana in 400€ sa consume putin sau daca se poate nimic, sa alerge 100km/h in 7 secunde, sa nu se strice niciodata, consumabilele sa fie aproape gratis, sa fie scutita de taxe etc, eventual sa si intoarca fetele capul dupa ea.
Ai fost in targuri sa vezi masinile?
Giulia_7302 întreabă: