|

Pana cand este valabil programul rabla? Care este stadiul minim in care trebuie sa fie masina? Cam cat valoreaza un tichet de rabla? Ce acte iti trebuie la masina? Si daca mai stit ceva ce trebuie stiut pentru a da masina la rabla va rog sa imi spuneti.

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pana se epuizeaza suma alocata de Guvern. Pentru detalii privind intrebarile tale citeste aici: http://rabla-2010.ro/program-rabla-2010-persoane-fizice/.

1 răspuns:
| a răspuns:

Programul rabla nu este limitat in timp, exista doar un plafon maxim de finantare, care din cate stiu a si fost suplimentat. PRima de casare a fost stabilita insa la 3800 RON numai pentru anul 2010, de aceea la sfarsitul anului probabil se vor face din nou modificari.
Tichetul valoareaza asadar 3800 RON si pot fi utilizate 3 astfel de tichete la achizitionarea unei masini noi. Tichetul poate fi instrainat, iar daca vorbesti de valoarea cu care acesta se tranzactioneaza pe piata libera, aceasta este in jur de 300 de euro.
In privinta starii masinii, aceasta nu trebuie sa fie functionabila, ci doar sa existe cateva elemente considerate esentiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, sasiu, echipamente electronice de gestionare a functiilor vehiculului, catalizator (daca e cazul). Acestea sunt bineinteles prevazute in lege, in realitate am auzit de masini la care s-a predat doar placuta cu seria de sasiu. Masina trebuie sa fi fost inmatriculata in Romania cel tarziu in anul 2006 si sa aiba o vehime egala sau mai mare de 10 ani.
Sunt mai multe etape in ce priveste casarea, iar dosarele ce trebuie depuse difera si in functie de mai multe situatii. Ca si documente de pornire vor fi sigur necesare cartea de identitate a proprietarului (original si copii), certificatul de inmantriculare (original, copii si o copie legalizata), cartea de identitate a masinii (original si copii). Dosarul va fi mai stufos atunci cand cel care preda masina nu este proprietarul din talon, cand proprietarul este o firma sau o societate non-profit samd.
Pentru date complete, iata baza legala a acestui program:
http://www.afm.ro/main/info_stuf/parc_auto/2010/ordin1683-2009.pdf
si modificarea:
http://www.afm.ro/......d_auto.pdf

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează