anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Peste 3 saptamani am traseul si am o dilema pe care nu o inteleg, unde trebuie sa fie pietonul te trecere ca sa-i acord prioritate?
Scrie in carte dar nu este asa de explicit si nu are poze ca sa-mi arate.

Răspuns Câştigător
| Brunet_Bogdan_1994 a răspuns:

Daca pietonu aflat pe sensul tau de mers asteapta pe trotuar sau pe bordura sa treaca acorzi prioritate daca pietonul aflat pe celalalt sens de mers angajat in tramversare si destul de aproape de tine trebuie sa acorzi prioritate, mare atentie la trecerile de pietoni dupa ce ai virat stanga sau dreapta, din nou atentie la trecerile de pietoni cand te afli pe banda din dreapta si ai verde intermitent la dreapta sau invers te afli pe banda din stanga si ai verde intermitent la stanga, atentie si la pistele pentru biciclisti!
In principiu safi mereu cu ochii dupa semne si nu dupa gagiciwinking

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Trebuie sa acorzi prioritate pietonului daca acesta a facut un pas pe strada, asta bineinteles daca trecerea de pietoni nu este semnalizata/ semaforizata.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Teoretic cand pietonul pune picioarul pe trecere, insa la examen iti recomand sa opresti si daca il vezi pe trotuar asteptand sa treaca

| OldSoul a răspuns:

Oricand daca e pe trecere, sau daca e in imediata apropiere a acesteia doar pe sensul tau de mers.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Oriunde, doar n-o sa dai peste el laughing