|

Prin programul rablă 2020 merită să iei o mașină electrică? Ce avantaj are o mașină electrică față de una nouă pe benzină? Ce mașini electrice sunt la preț ok?

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Costurile de achizitie sant destul de mari chiar daca programul guvernului de 10.000€ se aplica dai diferenta de 20.000€ din buzunarul tau, nu sant modele asa faine, numai prostii fac astia cu EV`s poate in 10 ani ne vom bucura de masini electrice cu stil si caracter. Acum rezista putini km si nu face fata la drum lung. Se renteaza mai mult o masina pe GPL decat una electrica.

| a răspuns:

Da, merită o mașină electrică, atât timp cât costul rezultat din adăugarea tichetului Rabla, eventualului discuont nu depășește prețul unei compacte mai bine echipată. Oricum, nu o electrică pra sofisticată, căci toate acelea gadgeturi consumă din baterie.
Oricum, din anul viitor, e confirmat oficial, va ieși pe piață și o Dacia electrică. Nu, un Logan, ci un alt model, eventual preluat din grupul Renault.
Deci, oferte sunt și vor mai fi, totul depinde de buget, dar și de kilometri parcurși urban zilnic!

| a răspuns:

Electrica vine cu o oarecare emotie sa nu ramai fara baterie. Eu as alege varianta hibridelor, mai ales pentru cei care circula mixt.

| explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Este mașini hibride disponibile prin programul rablă 2020? Nu am văzut.

| explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Sunt frumoase. Dar pentru hibride statul câți bani îți dă? 10000 euro sau mai puțin?

| a răspuns (pentru Adriana9393):

Nu stiu daca te ajuta cu bani la achizitionare, stiu doar ca sunt scutite de impozit, platesti cel mult 50% din impozitul normal, in functie de oras. Am impresia ca unele orase nu le impoziteaza deloc.

| explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Ideea e ca eu am 10000 euro. Nu înțeleg tot din ce spune programul rabla.

| a răspuns:

-scapi de impozit si de taxele pentru poluare in interiorul oraselor.
-nu mai trebuie sa te complici cu toata partea mecanica, ulei, filtre, distributie, pompe si alte consumabile pe care trebuie sa le inlocuiesti la o masina.
-silentioasa
-Ai o reducere din partea statului la achizitionarea unei masini electrice.
-O incarci gratis aproape peste tot si iti ia undeva la 40 de minute cu super charge. Sau daca trebuie sa platesti, oricum platesti mai putin.

| a răspuns:

Bineînțeles. Costul e mai mic poți sa o încarci la orice mall. Recomand tesla Y sau X cele mai bune se conduc singure au camere care pot anticipa accidente se oprește singura mașina în aceste cazuri 100km/h în 3, 2 sec. Sunet boxe Bun spațioase ai și tableta de bord oglinzi elecitrice poți opta și pentru recunoaștere faciala atunci când te vede ușă se deschide singura.