Esti doar demoralizat, esti in situatia in care cei din jurul tau te au injosit pana in punctul in care ai inceput sa crezi ca esti jalnic dar de fapt nu esti, accidentele de genul sunt foarte comune se mai intampla toata lumea greseste a fost pur si simplu masina gresita pe terenul gresit. Trebuie sa iti recapeti moralul sa fi mai increzator si data viitoare sa ai mai multa grija la ce faci si sa nu fortezi masina in conditii in care nu stii/nu poti sa o controlezi.
Doar gresind inveti, data viitoare cauta un loc de parcare vizibil si cu multa distanta intre 2 masini. O sa ii treaca mamei tale atat timp cat plata o faci din buzunarul tau.
Totodata fi atent cu amiabila sa fie legala si declarata, sa nu te trezesti ca nu a declarat nimeni nimic
Poate nu toti, dar majoritatea am trecut prin asa ceva.
Eu am comis-o inainte de a avea permis.
Cat timp evoluezi, nu te panica. Mai ai mult de invatat, iar asta nu e un semn ca trebuie sa te lasi.
Fii atent, exerseaza in zone cat mai sigure.
Si da, mama ta a exagerat. Insa nu e rea propunerea ei: si eu am preferat sa ies noaptea sa exersez condusul, fara trafic. Asta le recomand tuturor.
Cand aveam 18 ani, asa ne erau serile, ieseam si ne plimbam in cerc cu masina.
Apropo, o poveste si de la mine: aveam permisul abia luat, aveam o singura masina in familie (pe care la 15 ani o accidentasem, apoi o luam la liber fara permis). Am venit cu ai mei de undeva, tata s-a culcat, eu am luat masina si am mers la un prieten, la doua strazi distanta. Cand m-am intors, locul nostru de parcare era ocupat, asa ca am parcat-o diferit. Dimineata m-am trezit in scandal, tata zbiera prin casa "nu mai pot sta linistit noptile de acum, ca nu stiu pe unde moare asta cu masina" ![]()
A venit sa-mi ia cheile, si n-am mai vorbit ziua aia. Nu i-am mai cerut/luat masina din orgoliu, cateva luni. Luam masini de la amici, si veneam cu ele acasa, doar ca sa-l oftic.
La fel a patit si un prieten bun: condusese mult fara permis si fara scandal, iar cand a luat permisul, facea maica-sa scandal ca umbla prea mult, ca sigur face vreun accident "si cu asta".
Capul sus. Nu esti primul si nici ultimul care greseste. Cred ca mama ta nu are permis de conducere, de aceea face atata galagie. Intreab-o daca o sa stea langa tine ori de cate ori conduci.
Mama ta a fost indreptatita sa urle la tine, fiindca este masina ei si banii munciti de ea si tot ea plateste daunele atat la masina celui pe care l-ai lovit, cat si reparatiile la masina ei.
Ti-as recomanda sa mergi cu autobuzul la scoala, fiindca nu stii inca sa conduci, in special pe teren instabil, norocis, ud, samd.
Invata din aceasta experienta si invata sa conduci alaturi de mama ta, sau mai ia 10-20 de ore de conducere cu un instructor auto.
De condus prin oras si autostrada stiu sa conduc si nu consider ca mai am nevoie de inca cateva ore de condus cu un instructor auto, si masina celui pe care l am lovit l a despagubit asiguratorul meu, oricum lui ala i-am facut un mic dent si i am spart intr o parte putin din bara de plastic, a zis ca daca nu se ducea inspre portbagaj sa ia ceva nici nu observa ca l as fi lovit. Evit de acum incolo locurile inguste si neasfaltate si cu gropi.
Da-mi voie sa ma indoiesc ca ai stii sa conduci, fiindca in primul an de soferie asta se face SE INVATA, iar accidnetul pe care tocmai l-ai facut, confirma acest lucru.
Sunt soferinta de foarte multi ani si iti spun clar ca trebuie sa accepti ideea ca nu stii inca sa manipulezi si sa conduci o masina, dar nimeni nu s-a nascut invatat, asa ca-i indicat sa inveti usor-usor, evitand autostrazile in afara localitatii, fiindca tu trebuie sa sofezi cu 20 km/ora mai PUTIN decat este averizata viteza pe acea sosea, deoarece nu ai experinta la sofat si poti incurca traficul, producand accidente.
Uite aici sfatul Politiei:
https://www.facebook.com/reel/562685472339972
Am spus ca stiu sa conduc pe autostrada si starziile din oras nu am spus ca sunt profesionist si ca stiu sa fac tot ce stie si unul cu 10 ani experienta, si chestia cu condusul cu 20km/h mai putin o stiu si o pun in practica
Si eu ti-am sus clar ca nu stii sa conduci inca, tocmai pentru ca esti incepator si inca nu ai reflexe si nici nu poti controla masina, si asta este deja confirmat de faptul ca u ai stiu sa tii sub control maina si ai facut un accident prin alunecare.
Daca stiai sa conduci era usor sa eviti acel accident, dar tu abia de acum incepi sa inveti si asta este deja dovedit, de aceea ai obligatia sa porti semnul de incepator cel putin 1 an de zile.
In tarile occidentale este obligatoriu 3 ani, fiindca sunt mai realisti aoclo de ce accidente poti face incepatorii fiind practic necesar cel putin 3 ani de invatat ca sa ajungi un sofer cu ceva experienta.
Nu lua in calcul ce scrie Violeta. In primul rand ea comenteaza aici doar ca sa faca oamenii sa se simta prost si sa isi bata joc de ei.
Apoi doamna e asa de batrana ca nu se pricepe deloc la masini, probabil nu a condus in viata ei.
Si daca insisti cu ea iti va spune ca esti un copil cu puta mica si sa taci
Mai are dreptate in legatura cu anumite aspecte, dar ma indoiesc ca cineva expert ar fi putut sa controleze masina daca n ar fi vazut gauroiul ala plin de noroi plus mai ales daca facea parcarea cu spatele.
Dacă te face să te simți bine și eu am spart o oglindă laterală când intram în curte, pentru că deșteptul de mine a vrut să încapă pe o jumătate de poartă( gen din aia care se deschide ori pe jumătate ori toată), și nu am încăput cu ambele oglinzi
asta a fost prin 2017 cu prima mea mașină.
Apoi cu a doua mașină, chiar recent, cred că anul trecut, mi-a taiat calea o ditai căprioară, mi-a spart far, indoit aripă, capotă, spart bara.
Eu niciodată nu am avut așa anxietate, problema este întotdeauna după incidente, când repari mașina pentru că ești zgârcit să dai atâta manoperă.
Alcapone8 întreabă: