|

Salut, am o problema cu masina..am gasit capacul de la ulei cazut langa motor si toata zona de langa motor umpluta cu ulei (am descoperit asta intr-o zi cand ploua si am vazut ditamai balta de ulei pe langa masina ).Din ce cred cam 2 zile am mers cu capacul acela desfacut (cel mai probabil la un soc de la o groapa ceva s-a desprins).

Problema acum este ca imi scoate fum excesiv de la motor si din spate de teava de espament..si cand spun excesiv..foarte excesiv..plus ca aud sunete ciudate cand accelerez iar masina parca nu mai are putere.

Cineva mi-a spus ca trebuie sa schimb motorul, alta metoda este? Si daca trebuie sa schimb motorul, cam cat ma costa manopera de demontare/montare la cheie?

Masina este un opel zafira A 1, 6 16v 2001

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca ai pus doi litri si ai ajuns la maximum, înseamnă ca mai aveai cam un litru si jumătate in motor, este puțin probabil ca problema actuală sa fie urmarea a doar doua zile de condus in astfel de conditii. Exceptând cazul in care înăsprea doua zile ai făcut un drum de Portugalia dus-întors...
E greu de spus ce e de făcut cu motorul, fara un diagnostic precis.
Spune-ne macar ce culoare are fumul si daca ai verificat jojă înainte de a completa cei doi litri sau macar după ce ai pus primul litru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uita te pe joja si completeaza pana la nivel

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ady18):

Am bagat astazi 2l de ulei si arata ca este plina joja

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează