| Andresso a întrebat:

Salut. Am o problema la masina mea. Am un Hyundai Santa Fe 2016 2.2 @200 HP (modelul nou 2016-2018). Masina am cumparat-o SH din Bucuresti acum 3 luni, are 65000 km.
Deci, problema este ca noaptea cand e bezna afara si vreau sa folosesc faza lunga, lumina de la faza lunga nu pare a fi prea puternica si nu-mi da vizibilitate buna mai deloc. Ceea ce am observat cu timpul e ca atunci cand ma plimb cu masina, cea mai mare parte a luminii fazei lungi se duce in sus, spre copaci, in loc sa am vizibilitate la drum, am vizibilitate la copaci. Iar cand ma apropii de niste indicatoare de circulatie(pancarde), faza lunga bate cam mult pe indicatoarele acelea de circulatie si ma cam orbeste.
Deci mai pe scurt faza lunga in loc sa-mi faca vizibilitate maxima pe sosea, imi face vizibilitate mare la semne de circulatie si la pomii din jurul drumului.
Pentru ca nu pot avea vizibilitate mare n-am mers mai niciodata cu peste 90 km/h noaptea. Mentionez ca n-am probleme cu faza scurta, luminile de ceata sau cu celelalte lumini ale autovehiculului.
Ce as putea face oare? Stie cineva?

2 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Mergi in service si regleaza-le. Ce e asa tragic?

| adryang78 a răspuns:

E clar că trebuie să reglezi farurile pe fază lungă.
Farul din dreapta este normal să bată mai sus, totuși, nu atât de sus. Cel din stânga trebuie să bată mai jos puțin, cam în botul mașinii de pe contrasens, ca să nu orbești șoferul.