| fna a întrebat:

Salut,de curand am facut 16 ani si am citit pe net unde am vazut ca se poate lua permisul de la varsta asta doar pentru scuter ce nu depaseste 50cm.Stiti ncumva ce trebuie sa fac sa intru in posesia acestui permis de conducere?

Răspuns Câştigător
| Anonimuserr a răspuns:

Da conform art. 20 alin 4. din codul rutier 2015.

(4) Varsta minima pentru obtinerea permisului de conducere este de:
a)16 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule AM, A1 si B1;
Da, poți conduce un moped de 50 cm3.

Citez din definiția mopedelor
,, Moped - vehicul, cu două sau trei roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 25 km/h, dar nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depaşeşte 50 cm3 sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depaşeşte 350 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculului electric
De la 16 ani poți da pentru categoriile A1, B1, AM.
Poți conduce Smart (minicar) fără probleme dacă ai permis de la 16 ani".

Te înscrii la o școală de șoferi. Majoritatea au categoriile AM, B1, AM și evident cele normale A, B, C, D, DE, E.
Deci, te înscrii vii la cursurile de legislație de 2 săptămâni apoi vei avea ședințele de condus dacă nu mă înșel 4 de ore în poligon. Vei susține examen la sediul DRPCIV din orașul tău și vei susține pe urmă pronba de traseu (proba practică).
Trebuie să menționez că trebuei să fi apt medical și psihologic. Trebuie să faci vizita medicală ori prin cadrul școlii respectivă ori la o policlinică.
După toate orele de condus vei susține examen la sală din 20 de întrebări. Timpul afectat rezolvării unui chestionar de cunoaştere a regulilor de circulaţie este de 20 de minute. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 17 întrebări rezolvate corect.
Proba practică constă în efectuarea unor manevre în poligon într-un anumit timp.
Proba practică constă în conducerea mopedului prin poligon.

| fna explică (pentru Anonimuserr):

Stii cumva cat ar costa categoria a1?

| Anonimuserr a răspuns (pentru fna):

Între 500 și 750 RON pentru A1. Cam astea sunt prețurile. DEpinde de școala de șoferi. Nu există un preț pentru toate la fel.
Vezi mesajul meu complet de sus că l-am editat de câteva ori pentru a răspunde întrebării tale complet.

| fna explică (pentru Anonimuserr):

Ok,l-am vazut, multumesc

| Anonimuserr a răspuns (pentru fna):

Cu plăcere. DEci, te poți înscrie dacă ai 16 ani și pentru A1 și pentru AM și pentru B1.

4 răspunsuri: