| Maskatu a întrebat:

Salut. E vreo problemă dacă pui în interior, pe parbriz, jos în stânga, adică pe partea șoferului, sticker/ insignă de la asociație? Sunt mai multe ONG-uri/ sindicate care emit aceste însemne. Bănuiesc că nu este o problemă, unele fiind chiar recunoscute oficial de poliția română.

Știu că este o lege care interzice obstrucționarea câmpului vizual dar pe logica asta, nu ar trebui să mai pun nici stickerul HGS pentru Turcia sau viniete din alte țări sau cum erau înainte vinietele în RO de aveau unii lipite câte 10-15 pe parbriz.

Plus de asta nu cred că un sticker de 8x8 cm (atât are) îți blochează vederea, fiind pus și jos în colț.

Mulțumesc

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

La NOI in românica nu ai nici o problemă dar in occident, s-ar putea să DA

| Maskatu explică (pentru sierra1):

Din ce citisem, tocmai că în afară insigne precum cea de la IPA ar fi mult mai respectate versus la noi în RO unde treaba asta a devenit ceva asociat cocălărismului, deși nu toți care au, încalcă legea sau încearcă să profite de ea, sau mai grav, au dobândit însemnele ilegal.

| Maskatu explică:

Mulțumesc pentru răspunsul extrem de detaliat!

Am uitat să scriu că apartenența la acel ONG este reală și poate fi dovedită prin legitimație (un portofel care are legitimația + insigna asociației).

Știu că mai sunt persoane care procură stickere sau chiar insigne de parbriz de prin diverse locuri și nefiind membri oficiali, dacă te întrebă organele abilitate... ce-i cu asta? ei nu prea au cum să dovedească apartenența, ceea ce nu este cazul la mine.

Asociația în cazul meu este una Anti-Drog și emite astfel de însemne pentru membri. Despre alte țări... de obicei mai plec în Bulgaria/Turcia sau Grecia. Am înțeles că astfel de însemne sunt mai apreciata în afara României, aici au devenit cumva un simbol nerespectat în mare parte din cauza abuzurilor celor care le au sau din cauza faptului că ajung să aibă astfel de însemne, persoane ce nu au dreptul.

| sierra1 a răspuns (pentru Maskatu):

Răspunsul "detaliat" este generat de AI așa că n-ai cui să multumești, e un nenorocit de bot băgat in priză de un user LENEȘ și TRIȘOR (că-și arogă intervenții ce nu-i aparțin)

| Maskatu explică (pentru sierra1):

Ah... eu voiam o părere umană. Nu mi-am dat seama că se folosește chat gpt. Văd că userul are avertisment.

| sierra1 a răspuns (pentru Maskatu):

Tocmai d-aia are! Leneș si trișor