|

Salut.
Este mai ok să cumpăr o mașină second hand de la o firma ce se ocupa cu așa ceva sau de la o persoana fizica?
Doresc câteva păreri.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

O masina SH minim 20.000€ din Germania merita maxim 5 ani vechime sa aiba - sant si cu 2-3 ani vechime in banii aia. Altfel te poti gandi la abonament de bus in tara, romanii nu merg bine cu masiniile si nu fac reviziile corecte la timp nu recomand sa cauti masina in RO - pe la 13.000€ gasesti masina cu putini km sau noua dar naspa in tara la noi dar indiferent de unde vine reprezentanta sau particular e riscant cea la mana 2º.

| a răspuns:

Ieși mai ieftin cred la persoană fizică și dacă o testează una sau mai multe persoane care se pricep e în regulă.

| a răspuns:

Depinde cat de vechi este modelul de masina. O doaga din 2001, care a avut 4-5 proprietari pana in prezent, nu beneficiaza de garantie nici la dealer autorizat. Iar dealerul o va vinde la 1300 euro, in timp ce persoana fizica ti-o lasa la 800 de euro, doar sa-l scapi de gunoi.
Masinile mai noi, adica 2008-2019, daca sunt luate de la un dealer autorizat, ar trebui sa beneficieze de o garantie (1-3 luni), si sunt verificate de niste mecanici mai seriosi, nu carpite cu pensonul si duse la "baiatul cu diagnoza" ca sa-i dezactiveze complet sistemele defecte, cum fac samsarii care vand ca persoane fizice.
Kilometri sunt dati inapoi in ambele cazuri, stai linistit. Dealerii autorizati fie au relatii si rezolva istoricul, fie cauta special masini care nu au istoric online nicaieri. Se intampla mai ales in cazul masinilor de la taxi, ori a institutiilor.

| a răspuns:

Nu conteaza de unde iei masina atat timp cat o verifici de la A la Z sau chemi pe cineva cu tine pentru a face-o. Daca nu ai pe nimeni, atunci te sfatuiesc sa te duci la 3 service-uri diferite incat sa faca o verificare la masina, apoi in functie de ce spun mecanicii tu iei decizia daca vrei sau nu sa o cumperi.

| a răspuns:

Depinde peste cine dai. Sunt mulți oameni cinstiți și mulți hoți peste tot. Indiferent de la cine cumperi, nu cumpăra fără să vezi și să testezi mașina. Dacă ți se pare sketchy felul în care se comportă sau dacă nu vrea să îți dea anumite informații despre mașină nu cumpăra. Caută mai multe variante, nu sări pe prima găsită.

| a răspuns:

Sincer la noi in Romania e loterie cand vine vorba de masini.
Persoana fizica (nu samsar ce mai vinde 10 masini)