| eusunt7 a întrebat:

Salut, m-am hotărât sa-mi cumpar octavia 2 dar nu am mare habar asupra motorizarilor, tin sa specific ca nu o sa merg asa mult cu ea, care este mai fiabil benzina sau motorina si ce motorizare sa aleg!?

Răspuns Câştigător
| Morariu_Claudiu_1997 a răspuns:

Pai daca nu o sa mergi prea mult cu ea, atunci un diesel nu are rost. Diesel face sens cand faci 15. 000km+ pe an. Dintre cele pe benzina, cel mai simplu si fiabil de departe este 1. 6MPI 102cp. Nu are turbina, nu are injectie directa, practic nu are ce sa se strice si ce se strica e ieftin de schimbat. O problema comuna la motoarele pe benzina e consumul de ulei, dar daca gasesti un model ce are in jur de 150. 000km sau mai putin nu cred ca o sa ai probleme de genul mult timp. Bafta!

| eusunt7 explică (pentru Morariu_Claudiu_1997):

Si 102 cai sunt de ajuns la caroseria asta? Nu este prea lenta?

| Morariu_Claudiu_1997 a răspuns (pentru eusunt7):

Depinde ce vrei sa faci cu ea. Prin oras e arhisuficient si chiar si la drum lung te ajuta la depasit. Poti face si o excursie cu pasageri si bagaje fara probleme. In legatura cu caroseria, desii are oleaca mai multa tabla, e totusi un golf 5 pe dedesubt ca sasiu si suspensie. Pare mare cat un Passat dar de fapt e echivalentul unui VW Jetta mai degraba. Noi avem in curte un golf 4 break 1.6 MPI 105cp( masina lui tata) si mie mi se pare adecvat motorul pentru asa caroserie. Eu am si un Seat Exeo 2.0 TDI 143cp dar la mine merita ca fac 15. 000km pe an. Gandeste-te ca Octavia are si motorul 1.4 MPI de 75cp sau 80cp. Mno ala clar e prea putin pe asa masina si e ok doar in oras, dar cu 1. 6MPI deja vorbim altceva.

7 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Dieselul cam are probleme. 1.9 TDI mai putine, 2.0 TDI pe toate.
Cu benzinarele nu stiu cum sta, nu am avut ocazia sa vad.
Verifica bine caroseria, sa nu fie ruginita sau revopsita si plina de chit, pentru ca tabla lor e proasta. In rest, e o alegere buna, printre putinele masini de la VAG bine proiectate.

| ShelbyGT a răspuns:

Un motor pe benzina e suficient. E perfecta pentru drumuri scurte sau lungi.

| User4354 a răspuns:

Diesel este bun numai dacă faci drumuri lungi!
Deci iti recomand un motor pe benzină!

| Simpatik a răspuns (pentru User4354):

Explicati-le va rog lucrul acesta taranoilor care si-au luat "bolizi" diesel ca sa mearga 2 km pe zi happy