| Koko911 a întrebat:

Salut, pentru cunoscatorii de masni! Vreau sa-mi iau un audi a6 c6 non-facelift ceva 2006 2007 2.0 tdi manual, cam aici vine probleme din cate stiu 2.0 tdi de pe A6 sunt cam proaste pe partea de fiabilitatem mai ales BLB BRE. N-o sa sa iau o janghina la 3000 euro cu 350.000 km doar ca sa am a6 vreau sa caut ceva pe la 5000-6000 € cu 220.000 230.00 km. Imi place foarte mult masina, am mai avut un a6 2.7 tdi pe mana mea de la un unchi si m-am indragostit de masina, dar totusi am dubii, stiu ca BLB BRE au probleme grave cu pompa ulei, tacheti, ax cu came si injectoare. Ce credeti, merita sa iau una si sa ii fac toate schimburile, pompa ulei noua cu ax forjat 100mm, ax cu came nou tacheti schimb ulei si filtre de calitate? sau tot o bomba cu ceas ramane? La partea de injectoare nu as schimba nimic daca gasesc un BRF cu common rail dar sunt cam rare sau nici nu stiu daca exista common rail pe 2.0 brf am auzit si eu de la mai multi ca ar fi, dar cam greu de gasit. Si daca va intrebati de ce nu iau 2.7 sau 3.0 nu vreau sa platesc impozit cat casa si nici nu vreau sa am consum exagerat, plus ca si motoarele alea au probleme, nu chiar asa multe dar mai complexe si mai scumpe asa ca nu vreau sa ma complic cu 2.7 3.0 iar facelift nu-mi place pur si simplu.

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Numai da banii pe rable din 2007 care au defecte ascunse majoritatea au avut accidente, cei care le vînd nu va spun toate avariile sau ce accidente a avut cu ea, seria șasiului le modifica ca sa le poata vinde, si tu dai 5000 de euro sau mai mult, o cumperi o aduci in țara mai platesti alte taxe aici si o duci in service in fiecare luna sa ti o repare ca fiind asa veche se strica nonstop, cel mai bine cumperi o dacie, piesele si reparatia nu te costă cît la una adusa de afara, si macar sti ca daca este masină nouă o conduci doar tu esti primul proprietar si cum o intretii asa o ai. Mai stringe bani si i ati o dacie nouă din fabrica.

| ValentinMihai78 a răspuns:

De ce nu optezi pentru același model, dar facelift, care oferă noile motoare diesel cu common rail?
Sau modelul pre facelift, dar îi pui motorul de după facelift.

| Koko911 explică (pentru ValentinMihai78):

Nu prea imi place facelift, seamana cu un a4 b8 putin mai lung, iar la asta cu motorul de pe facelift habar n am daca merge avand in vedere ca modelul nfl nu a iesit cu coduri de motor la fel ca pe motoarele de pe facelift, dar o sa ma interesez de asta daca se poate omologa si daca totul e ok. totusi ar fi putin mai scumpa optiunea asta.

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru Koko911):

Sau scapi mai ieftin, schimbând doar fața.
Ca să nu te mai chinui cu motorul schimbi panourile, bara, capota față.