| benga94 a întrebat:

Salut sunt indecis(si cu banii cam asa si asa)am undeva la 2500 de euro undeva la 100 de mil 100 si un pic, am gasit
http://olx.ro/oferta/bmw-seria-3-e46-ID2qZVZ.html#e23882 43dc
si asta
http://olx.ro/oferta/volkswagen-golf-4-ID1YPbz.html#5bd1 1e7d62
ce parere aveti? o sa spuneti ceva gen ca bmw nu se compara sau etc dar nu as vrea ca,costurile sa fie prea mari la masina,bine ca poate nu oi avea ghinionu sa stau pan service, la schiburile acelea de distributie, filtre ulei cred ca ma rupe la bmw daca ar fi vreo diferenta mica nu ar conta adica vreo 6-7 mil nici nu se pune! Nu prea inteleg la bmw cum de are motor 1.9 si e benzina asa scrie acolo, ce ati alege intre cele 2 sau mai bine sa mai astept un pic si sa iau asa ceva
http://olx.ro/oferta/ford-focus-2005-ID1IPIL.html#2a6021 c130
nu neaparat fordul ala din imagine e vorba de model, imi place modelul asta din 2005, deci cam aici masi invarti ori bmw, daca nu cu siguranta golf 4 sau fordul acesta care sa nu coste prea mult gasisem unu cu 3200 inmatriculat gata, acum nu stiu ce sa zic vizavi de calitate or fi mai bune golfurile ca majoritatea se axeaza pe golf..astept pareri!

3 răspunsuri:
| niculita4tpu a răspuns:

Eu zic sa faci in felul urmator - compara-le ca specificatii tehnice; intra pe http://www.zeperfs.com/en/perfs.php?Action=Duel si introdu datele masinilor. Apoi calculeaza cat te costa la fiecare RCA-ul, ca este obligatoriu (foloseste calculatorul de la Romasig): http://www.romasig.ro/rca-ieftin.php Daca trebuie sa platesti taxa de mediu, atunci mai ai un calculator pe care iti recomand sa-l folosesti: https://static.anaf.ro/......_2014.html

| MariusF23 a răspuns:

Eu as alege fordul, ai cel mai bun raspuns in directie, simti drumul. Desigur, daca vrei forta, ia-ti BMW-ul, ar fi bun si pentru ca e inmatriculat, pe langa ford la care trebuie sa-i faci tu inmatricularea.

| AliLina2 a răspuns:

Salut,in primul rand ca BMW 318 consuma in jur de 10-11 in oras, ajunge si la 13-14 cand e aglomeratie iar afara daca mergi ca bunicuta obtii 6..In materie de intretinere costurile sunt cam aceleasi, dieselul consuma mai putin dar nu se merita sa il iei decat daca faci multi km pentru ca iti pot pica unele piese mai scumpe gen turbina.
Cat despre Golf, cred ca e o masina cu interior destul de spatios, agila si raspunde la comenzi..manevrabilitate buna, agilitate si consum bun..in fine, daca nu te porti frumos cu ea, nu te iarta la consum.
Ford Focus 1.6 este o masina multumitoare, suspensie foarte buna, sta bine pe drum si parerea mea ca e o placere sa o conduci la drum lung.o mica problema ar fi cu motorul de 1.6..am auzit ca e un pic lesinat de turatie..in rest e buna, are si un portbagaj spatios, cu consumul ar fi o problema, un pic cam ridicat.10-12 in oras..eu ti-am dat parerile mele despre aceste masini..acum e decizia ta.