| cristiblogro a întrebat:

Am 16 ani si sunt pasionat de Tiruri, pot spune ca este ca un drog, de cate ori ma gandesc la tiruri ma simt mai linistit, relaxat, cand voi fi mare mi-am propus sa ma fac sofer de tir, si am inceput sa invat limba enlgleza, pentru ca am auzit ca este mare nevoie. Tatal meu este impotriva, imi tot spune ca nu mai vrea sa auda de asa ceva, ca este o meserie urata, dar mie imi place la nebunie, el se gandeste sa fac facultatea si sa ma fac programator! Dar nu voi face ce spune el, pentru ca mie imi plac tirurile! Ce credeti ca ar trebui sa fac?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca ai ceva cunostinte despre soferie (deja), si in loc sa te sperie senzatia cand te apasa 40 de tone din spate, tu te-ai bucura, atunci fa-te sofer de tir.
Si eu mi-am dorit asta (o scurta perioada) cand eram mai mic, insa mi s-a luat destul de repede de soferie, in sensul ca n-as vrea sa conduc de nevoie, prefer sa ramana o placere.
Meseria e banoasa, si bineinteles ca dupa ce capeti experienta devine usor, insa gandeste-te ca nu vei sta acasa decat in concediu, practic vei trai in cabina, si vei manca ce-ti gatesti singur, la butelie, pe marginea drumului.

| cristiblogro explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu, nu cred ca o sa ma las, pentru ca imi place foarte mult sa conduc, si mai ales pe bani, si prin locuri straine! De curiozitate, la cati ani ti-ai dorit sa devii tirist?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru cristiblogro):

Nu mai stiu, dar oricum, eram mic, nu eram inca la liceu.
In liceu incepusem sa invat mecanica, si am cam 'uitat' de tot de soferia profesionista. Am B-ul de 5 ani, si altceva nu imi trebuie.

| Sofer a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu te-ai gandit niciodata sa dai si pentru categoria C si D?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Sofer):

Acum mi-am amintit, ma gandeam sa ajung sofer de autobuz/microbuz.
Insa salariile nu sunt nici foarte mari, si prefer asa, sa am atelierul meu, si sa dorm noaptea in patul meu, nu pe drumuri.

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Muncesti sa strangi bani in primul rand, faci scoala pentru a obtine C si C+E apoi mergi la waberers sa incepi de acolo. Eu bag Spania in mare parte si rar Franta dar e misto singur pe camion, sambata si duminica acasa, cu asta merg http://www.transporteprofesional.es/images/stories/10/arnedo1.jpg