|

Salut TPU!

Am nevoie de ajutorul vostru. Am cumparat de recent o drujba si sunt incepator. Vreau sa imi raspunda cei care stiu. Socul cand se da? La fiecare pornire dupa o perioada de oprire? Adica daca azi am taiat si nu am mai folosito toata ziua maine trebuie sa pornesc tot cu soc? Sau pornesc normal fara soc (Nu inteleg partea asta cu pornire cu soc s-au fara). Drujba este noua si porneste la prima tragere. Plus daca mai aveti niste sfaturi de intretinere. Dau FUNDA! PA

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Socul introduce mai mult combustibil in motor.
Trebuie folosit doar daca motorul nu porneste fara (de regula, asta se intampla daca este dupa ne-folosire mai indelungata).

Trebuie sa ai grija la compozitia benzina /ulei (daca este motor cu 2 timpi), sa-i faci ungere periodica (mai ales inainte- si dupa ne-folosire indelungata), respectiv la starea lantului.

| explică (pentru Bula):

Pai compozitia stiu sa o fac. Ulei are in rezervor, nu il consum eu pe tot. Si daca il consum alimentez din nou. Dar daca nu folosesc drujba 2 saptamani trebuie sa schimbi si compozitia de alimentare si uleiul? Am intelesc ca daca o las ceva timp nefolosita cu combustibil in ea(benzina isi pierde din propietati). Uleiul nu cred ca are nimic daca sta mai mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Alexdulf):

N-are de ce sa "piarda din proprietati", daca nu-l folosesti 2 saptamani. Poate peste luni- sau ani de zile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri: