|

Salut TPU. As dori sa radiez un autoturism, dar nu stiu care sunt pașii și costurile. Ma poate ajuta cineva? Va multumesc!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Conform Ordinului MAI nr. 1501/2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 24.(1)Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate pot depune o cerere privind radierea din circulaţie, al cărei model este prevăzut în anexă, dacă fac dovada depunerii acestora într-un spaţiu adecvat.
(2) Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate sunt obligaţi să solicite radierea din circulaţie în termen de 30 de zile de la data:
a) când vehiculul a fost dezmembrat, casat sau predat unei unităţi specializate, în vederea dezmembrării;
b) scoaterii definitive din România a vehiculului;
c) declarării furtului vehiculului;
d) trecerii vehiculului înregistrat în proprietatea altei persoane.
(3)Vehiculul declarat, prin dispoziţie a autorităţii administraţiei publice locale, fără stăpân ori abandonat se radiază din oficiu în termen de 30 de zile de la primirea dispoziţiei respective.
(4)Vehiculul pentru care poliţia rutieră a dispus radierea din circulaţie, potrivit legii, se radiază de la data comunicării măsurii.
(5)Radierea se comunică în termen de 30 de zile, de către autoritatea care a efectuat-o, organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale.
  ART. 25.(1)Radierea se face pe baza depunerii certificatului de înmatriculare sau de înregistrare şi a plăcuţelor cu număr de înmatriculare ori de înregistrare, după caz, a cărţii de identitate a vehiculului (doar pentru vehiculele înmatriculate după 1 iulie 1993), a fişei de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, stabilită potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscală, precum şi a documentelor care atestă faptul că a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 24 alin. (1)-(4).
(2)În cazul vehiculelor înmatriculate anterior datei de 1 iulie 1993, care deţin certificate de înmatriculare şi numere de înmatriculare modele vechi sau...2005 - 2425 + Vezi răspunsul întreg

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Primul lucru sa ai impozitul plătit la ea al doilea la un centru de colectare autorizat te duci cu ea și-ți da o foaie cu foaia la primărie ca ai scos-o din circulație si ai scapat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca sa radiezi masina nu te costa nimic.trebuie doar sa declari masina la primarie. doar cumparatorul masini are ceva de cheltuit depinde ce an este masina si ce asigurare ai avut

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează