| qq30xx a întrebat:

Salut TPU!

Dupa cât timp sau km se face revizie la o mașină?

Eu am o Honda Civic 2009 și am tot auzit păreri împărțite, contrarii și sunt mai rău în ceata. Ultima revizie a fost făcută în aprilie anul trecut si am făcut 6500km de atunci cu ea.
Multumesc in avans!

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

De obicei la 1 an sau la 10, 15, 20k km. Depinde de motor si de marca.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Referindu-ne doar la ulei si filtre, la 10. 000km de mers urban sau mixt, faci schimbul. Daca cumva ai motor bun, faci turul Europei pe autostrazi, si bagi ulei de calitate, poti sa le schimbi la 15. 000km.
Cand un ulei trece de 12 luni de cand e pus in motor, incepe sa-si piarda proprietatile, deci undeva la 16 luni e obligatoriu sa schimbi uleiul, chiar daca nu ai circulat prea mult.
Daca motorul tau e echipat cu o curea de distributie, aia trebuie schimbata cam la fiecare 70-80. 000km, impreuna cu rolele din setul ei, si pompa de apa, daca e inclusa in sistemul curelei de distributie.
Cam la 5 ani se schimba obligatoriu tot antigelul din motor (cu spalarea instalatiei), tot uleiul din servodirectie, si tot lichidul de frana.

| RacPac a răspuns:

Deci faci o verificare anual... cam 10 000 km în cazul în care nu conduci km aceia faci anual

| Morariu_Claudiu_1997 a răspuns:

Salut. Daca ai o masina diesel ce o folosesti doar la drum lung poti sa faci revizia si la 15. 000km. Daca ai masina pe benzina si stai mai mult in oras e recomandat sa o faci la 10.000. In orice caz, nu e bine sa stai mai mult de 2 ani cu acelasi ulei. Deci in cazul tau e bine sa iti faci revizia ori la 10. 000km ori dupa 2 ani (care conditie se indeplineste prima), si asa sigur o sa ai grija de acel motor.