| ManStar a întrebat:

Vreau sa imi iau un audi a 4 2011 motor de 2000 cutie automata dsg. As vrea sa stiu cat consuma.

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Ok trebuia sa spui daca e pe benzina sau altceva.Audi A4 pe benzina 2L Turbo - 10% in oras si 8% pe autostrada.Audi A4 benzina 2L Turbo si Quatrro - 11% in oras si 8% pe autostrada. Diesel nu stiu. Datele astea sint verificate personal, iar referitor la ce spunea cineva ca fabricantul pune acolo sa ia ochii clientului consum mic nu este adevarat, n-are voie sa faca asa ceva si nici nu face asta.Aia nu-s romani, nu e fabrica de la mai stiu eu ce salam etc.

14 răspunsuri:
| Magnifico a răspuns:

Aici poti afla orice doresti despre orice masina (in afara de emisiile CO2 si asta e cam deranjant, cel putin pentru mine):

Iti las link direct pe Audi A4, selectezi tipul de motorizare si ai toate informatiile dorite (consum, viteza maxima, dimensiune, greutate, etc):

http://www.auto-data.net/ro/?f=showSubModel&modeli_id=501

Bafta!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca iti iei o masina premium de ce te intereseaza asa mult consumul?

| Vektor a răspuns (pentru suntserios):

Si tu acuma. oamenii au grija de mediul inconjurator sau nu te-ai prins? smug

| suntserios a răspuns (pentru Vektor):

Mai era unu pe aici care isi cumpara X6 da vroia sa stie cat consuma. si ala ecologist tare

| ManStar explică (pentru suntserios):

Pai ma intereseaza...laughing)

| sftb a răspuns:

5.5%

| ManStar explică (pentru sftb):

Poti sa imi explici te rog mai detaliat?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ar trebui sa fie prost un producator, sa nu scrie si el ca si ceilalti, un 8-9% in oras, 5.5-6% afara.
Cu asa masina, tot ce e sub 10% la drum, si sub 13% in oras, eu zic ca e ok. E o masina premium, totusi. Nu orice parlit conduce asa ceva.
Ca orice 'balena' cu ceva caluti, oricat de 'dizal' ar fi, cand ii pisti o pedala suge motorina de n-ai s-o crezi.
Multumit? Hai, bashti la teme, ca inca n-a inceput vacanta rolling on the floor

| relian a răspuns:

Re.Am uitat sa spun consumul este in functie nu de marimea motorului ci de caii putere ai masinii.Audi A4 2L Turbo pe benzina are 200 CP.Deci nu te astepta sa consume cit o masina care are stiu si eu are 80 sau 120 de cp.Ai mai multi caii le trebuie mincare mai multa normal.bafta oricum.Dar consumul la masina asta mi se pare foarte ok si ai mamsina nu trotineta.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Ai uitat sa mentionezi daca e benzina sau Diesel. In orice caz consuma enorm.

| Florian20405 a răspuns:

Enorm nu consuma, esti pe dinafara la capitolu` asta Size.
Deci presupun ca este 2.0 TDI 143 sau 170 de cai.
Consumu median este in jur de ~6, depinde cum mergi, dar incearca daca o cumperi sa-i pui in functiune turbina, altfel o vei strica.
Daca mergi pe autostrada cu 90-100 vei avea si consum de 5.2-5.3%.Dar combinat exterior+interior(exemplu oras ca Brasov) vei avea 6%.
bafta!

| relian a răspuns (pentru Florian20405):

Sa-i puna in functiune turbina adica la ce te referi? Si ce se strica ca iar nu prea am inteles? Despre ce turbina vorbesti? Msinile au un sistem numit turbo sau dupa caz si altfel iar acest sistem nul pui tu sa functioneze cind vrei tu sau cind crezi tu. Iara daca despre asta vorbesti despre turbo afla ca nu ai ce strica niciodata chiar de nu functioneaza cum spui, desi nu ai fost deloc clar ce ai vrut sa spui.Singura chestie cind turbo s-ar putea strica este sa nu-i schimbi uleiul masinii si atunci se infunda acest turbo, in rest nu prea vad.Scuze ca intervenii si eu dar am vazut spui despre altii cas pe dinafara, fara sa te uiti si la tine ce explicatii dai.

| Florian20405 a răspuns (pentru relian):

Prietene,nu ma cred stiutor dar, exista un dar. Turbina o pui in actiune de la o anumita rotatie a motorului(rpm). Reliane tata, a avut un prieten TDI si din cauza mersului prost a stricat turbina(80-90 in a-5a).Tdi-urile sunt in special pentru drumuri lungi in care sa-i dai talpa.
Asa e relian, nu stiu. big grin

| relian a răspuns (pentru Florian20405):

Scuze dar nu stiam ca sintem prieteni. Apoi cind cineva intreaba ceva nu stam sa discutam cum se conduce o masina, ca de fapt omul nici na intrebat asta.Se considera ca se conduce normal, adica asa cum trebuie condusa o masina.Si ce i s-a stricat nu stiu cui nu esti in masura sa spui tu din ce c auza te asigur de asta, Si te mai asigur ca turbo nu se stroca din ce tu spui. Apoi daca nu stii sa conduci standard atunci isi poate lua omul o masina cu transmisie automata asa ca nu-i nici o problema. Turbo intra atunci cind are nevoie masina.Dar daca tot sintem pe aici explica cum se strica acea urbina cum spui? Cind afirmi ceva trebuie sa si cunosti cum are loc fenomenul nu? Eu apreciez daca cineva arata ce spune ca asa mai pot invata si eu.Acum din ce stiu aia este o turbina din metal, fonta aluminiu ce o fi prin care trec gazele rezultate in urma arderii in cilindrii.Deci aceasta turbina practic se roteste tot timpul pentru ca este pusa pe evacuare.Acum ca se roteste tot timpul asa este dar probabil sistemul asta turbo intra doar cind spune calculatorul de bord. Vorbind de diesel cu turbo eu am condus o masina careia ia sarit furtul de la turbo si iti spun ca era terminata, debia se tira daca prindeam cu ea 50 la ora si asta pe teren plat sau la vale. Daca turbo se strica masina nu mai merge cum trebuie nici la viteze mici.Deci una este sistemul turbo si alta este turbina.Acea turbina nu se strica decit daca nu are ulei ce ung rulmentii pe care ea se roteste.Ea doar invirte sau se roteste odata cu gazele care ies deci nu intra stiu si eu ce metale so poate strica.dca te referi la sistemul turbo ala nu inseamna doar acea turbina, sint o serie de valve, de furtune si asa mai departe si astea da se pot defecta dar nu din cauzele aratate de tine ca turezi motorul.E ok daca ai o explicatie si este pauzibila aduo aici spuneo ca ti-am spus nici o problema invat, sau mai imi completez cunostintele cu cie ceva ce nu-s sigur sau doar banui.