| MrMouse44 a întrebat:

vreau sa stiu daca se poate cumpara bilet de tren de la controlor deoarece in statia de la acel sat de unde iau trenul nu cred ca se vand bilete.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

In statiile in care nu sunt acse de bilete se ellibereaza bilet din tren la pretul statiei. Citez: Pentru călătorii care se urcă în tren din puncte de oprire ale trenurilor unde nu există posibilitatea procurării de legitimaţii de călătorie de la personal autorizat sau automate de vânzare, ori
se urcă în tren din puncte de oprire deservite de personal autorizat (distribuitor autorizat de CFR Călători, oficiu poştal, etc.) care nu are biroul de emitere în punctul de oprire, cu condiţia solicitării acestora imediat după urcarea în tren - personalul de tren emite legitimaţii de călătorie la tarif de casă, în caz contrar aplicându-se tariful de taxare în tren."
Uite: https://www.cfrcalatori.ro/......ea-in-tren

7 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Te urci in tren (daca nu-i casa in statie), te asezi langa o persoana mai in varsta si spui: Buna ziua! Ati vazut cumva conductorul ca m-am urcat din statia asta si nu este casa? El iti va rspunde si spui "Multumesc!". Cand vine conductorul ai un martor ca te-ai urcat din acea statie. Este obligat sa-ti elibereze bilet la pret din statie. Daca gasesti mai multi martori este si mai bine. Sa nu coboare, intre timp, ala cu care ai vorbit.

| tpuuser999 a răspuns:

Din statiile mari in care au casierie deschisa si toate cele, nu poti cumpara bilet la pret echivalent in tren, o sa fie cu "suprataxa" (e.g: biletul din Brasov costa 36 lei, din tren vreo 60). Aici depinde si de persoana cu care ai de-a face... ca unii iau 30 lei la borseta si te lasa in pace.
Pe de alta parte, daca te urci dintr-o halta in care vine casierul de sarbatori si la pranz, poti sa alergi dupa conductor si iti da la pretul de casierie (ca daca nu vede ca ai depus efort, tot cu suprataxa iti da big grin ).

| tpuuser999 a răspuns:

In cazul tau, esti chiar indreptatit sa cumperi la pret de ghiseu, din tren. Dar nu astepta sa vin conductorul la tine, te plimbi un pic dupa el si-i explici ca acum te-ai urcat si nu era nimeni la casa de bilete.

Răspuns utilizator avertizat
| raduspace10 a răspuns:

Controlorul din cate stiu eu iti poate vinde

| Andrei_Mihai_1994_FrXc a răspuns:

Nu stiu exact depinde de ora la care vrei bilet. important e sa ai bani la tine

| Andrei_Mihai_1994_FrXc a răspuns:

Informaţii telefonice CFR Călători: • 021/9521
rogram L-D - 07:00 -20:00;