| 30hz a întrebat:

Salut TPU! Vreau și eu să știu exact ce taxe am de plătit atunci când cumpăr o mașină SH, pentru că în afară de impozit, sunt foarte derutat și am dat de tot felul de calculatoare de taxe cu diferite denumiri... De exemplu am pus ochii pe o mașină cu motor de 2.0 diesel euro 4, an 2009 și când am văzut că timbrul de mediu e 3000 de lei mi-a venit rău laughing. Pe un site îmi dă niște cifre, pe altul îmi dă altele..nici nu mai știu ce să cred.

Deci pe lângă impozitul anual, ce taxe mai am de plătit ca să pot circula cu ea? Un calculator bun pentru cât mă costă înmatricularea? Sau timbrul ăla de mediu înseamnă înmatricularea?

Mulțumesc anticipat!

4 răspunsuri:
| 30hz explică:

Va multumesc pentru raspunsuri!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Timbrul de mediu nu se mai plateste de vreo 3 ani.

La inmatriculare trebuie sa platesti RCA pe numele tau, diverse acte precum taxa de certificat si cea de inmatriculare si eventual RAR ul daca masina e adusa din afara. Si atat

| mihai69 a răspuns:

Nu mai ai de plătit nimic. S-e renunțat de ceva vreme la taxa de mediu (etc.) - s@iturile alea care încă mai oferă „calculatoare" de taxe sunt niște tâmpenii - ar trebui închise, dar nu mai interesează pe nimeni să le întrețină.

| Glacyer a răspuns:

Ce timbru de mediu? Nu se mai plateste... deci poti sa iei linistit un motor de 2.0 ca impozit aproximativ 180 lei/an iar rca in functie de varsta. Hai sa zic maxim 1000 lei mai dai sa inscrii masina cu toate taxele.