| سشغع_ظشیشب_1994 a întrebat:

Salut, vreau sa îmi iau o mașină în rate si mi s-a spus ca îmi da cartea mașinii după ce plătesc ratele. Asa se procedeaza? Nu am mai luat o mașină în rate și nu știu.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Bănuiesc că te referi la leasing. Atunci da e normal, firma de leasing e proprietara

| relian a răspuns:

Asa este, o sa primesti actele masinii in momentul cand termini de achitat, pana atunci masina apartine de fapt acelei banci care ti-a dat tie imprumutu.
Bine ca ti se da o hirtie sa o ai, dar nu e actul masini.P[lus de asta va trebuie sa ai asigurare full, cel putin asa stiu ca e pe afara, in RO nu stiu, aia tu trebuie sa intrebi, ori o sa iti ceara aia sa faci asigurare, deci vei face asigurare de care iti zic ei, nu de care ai vrea tu.
Si dupoa ce vei terminat de achitat, o sa mai durece ceva zile, uneori si luna sau poate si mai mult, pinsa iti trimita aia actele, depinde cit de ocupati sunt sau ce proceduri trebuie facute.

| mi25 a răspuns:

Da. Masina este proprietatea bancii pana la plata integrala.

| 94Lucifer94 a răspuns:

Este posibil, pentru că acea carte arată că tu ești proprietarul, iar tot cu acea carte poți să o vinzi unui alt cumpărător. Dacă intârzii cu rata, te trezești că au venit și ti-au luat mașina, care de fapt nu ai putut să ti-o achizitionezi pana la capăt. Mai bine ia-ți mașină ieftină că indiferent dacă e nouă sau nu, important este să-ți placă ție și să iti faci treaba cu ea, fără să te pricopsești cu rate, că după, numai pentru alea muncești. Ratele sunt visul american, să iei casă, mașină, imprumuturi, apoi muncești o viață intreagă pentru bănci

| ????_?????_1994 explică:

Mulțumesc frumos tuturor!