|

Salutare, de cateva zile mi-au aparut niste puncte albe pe geamuri, am mai avut intr-o perioada dar au disparut rapid, am incercat si cu detergent de geamuri, alcool tehnic, cu diluant nu am incercat fiindca e un pic uleios cel pe care il am, cu ce le pot scoate? Nu stiu mai exact ce sunt dar cred ca e un fel de praf, am parcat-o langa o centrala dezafectata care e in renovare.
Multumesc.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Toata caroseria se poate degresa cu substante specifice. Geamurile suporta multe, inclusiv benzina, dar eu cred ca orice cu alcool ar trebui sa rezolve problema. Lichidul de parbriz de iarna este mai puternic.

| explică (pentru Eugen80):

Am incercat cu diluant si nu prea iese, n-am incercat cu benzina, eu cred ca sunt niste vapori de vopsea.

| a răspuns (pentru Stefancalin1997):

Orice este de genul viosea / bitum iese cu benzina, gaz, diluant! DAR ai grija mare sa speli bine dupa ce termini.
Eu am curatat peste 10 masini care aveau ambele usi fata si cam pe toata masina picaturi si stropi de bitum. Au mers pe asfalt nou cu viteza pentru ca nu si-au dat seama initial ca se arunca stropi si au facut masinile de comanda. Am frecat 3 zile la ele, dar au iesit impecabil
Exista si in comert spray-uri cu substanta care dizolva bitumul, dar ce rost are sa dai 35 lei pe un spray cat timp poti sa dai 5 lei.
Cu rabdare iese, apoi e buna o degresare la toata caroseria si spalat intens cu spuma activa chiar de la spalatorii cu fisa si bine clatita masina peste tot!
Sa NU dai pe pastice, chedere sau cauciuc!

| explică (pentru Eugen80):

A iesit un pic cu diluantul pe care il aveam dar era prea uleios, cred ca era slab, o sa incerc cu diluant pentru vopsele, din ala tare, daca nu cu benzina, chestia e ca toata masina e asa, o fi vopsit vreun meserias cu vreun spray si mi-a lasat vapori.