Evidentiaza usor frecventele mici (ala e bass-ul), eventual scoate putin pe minus frecventele de mijloc (500Hz pana la 6KHz), si evidentiaza ultimele, adica ceva in genul +1 la 8KHz, +2 la 12KHz si +3 la 16KHz.
Eu asa reglez cand am sisteme decente/bune.
Iti las si imagine, sa fie mai usor de inteles.
https://imgur.com/a/hcFrGhi
La sisteme proaste, cu zgomot prea accentuat sau prea slab pe anumite frecvente, modific 'schema'.
In imagine este un sistem echilibrat, la care am evidentiat bass-ul putin (se poate urca mai mult de atat), si inaltele mai putin, pentru ca satelitii sunt destul de puternici/ascutiti.
Pentru muzica house, mai pe vremuri, scoteam mai mult din medii (faceam groapa aia din mijloc mai adanca).
Daca ai posibilitatea sa anulezi egalizatorul se va auzi mult mai clar. Orice circuit introdus in calea semnalului nu face altceva decat sa se piarda din detalii.
Sistemele audio originale au fost setate din fabrica pentru modelul de masina respectiv.
Ca idee amplificatoarele audio de zeci de mii de Euro englezesti nici nu au corector de ton sau alte prostii gen loudness, bass boost etc.
Depinde cum se aude acum, daca ti se pare ca se aude infundat baga +3 la 16, 12, +2 la 8, 6, 4, -1 sau 2 la 2, 1, 500, +3 la 75, 30