| Magistratul a întrebat:

Salutare! Ma gândeam sa import BMW uri din Anglia, pentru dezmembrări. Seria 3 si seria 5, 2005-2009, cu preturi intre 1500-2500 de lire. Credeți ca merita efortul, as scoate profit?

4 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pai vezi cu cat se vand piesele folosibile, cat te costa masina adusa in tara, si vezi tu daca merita.
Piesele inutile sunt cam astea:
-plansa bord
-ceasuri bord
-caseta de directie
-faruri
Adusul masinii costa si el vreo 500 de lire.
Mai pui si munca ta pentru dezmembrare.
Vezi pe olx si pieseauto.ro cam care sunt preturile pentru componente importante, cum ar fi:
-motor
-grup
-cardan
-punte
-cadru motor
-capote, aripi, usi
-transmisie
-interior (textil/piele)
-parbriz (heliomat, incalzit, cu senzori/fara)
-oglinzi
-jante
-fuzete
-turbina
-alternator
-compresor ac
-radiatoare

| siriusblack98 a răspuns:

In perioada asta cand preturile la masini s-au prabusit la pamant, nu, nu ai scoate profit ci doar ai merge pe pierdere.Sunt deja sute de mii de oameni care fac asta de peste 1 deceniu in Romania si la foarte multi nu le mai merge.Alta chestie, la 2500 de lire tu nici inainte de pandemie nu ai fi scos 1 leu profit.Masina nu o poti vinde cum o cumperi, mai trebuie aranjata.Pe langa asta cele cu volan pe dreapta se dau pe lucru de nimic.Iar daca vrei sa-i schimbi volanul pe stanga zic sa stai cuminte ca nu-i ca-n filme.La procesul asta apar la probleme si erori de o faci brad de Craciun.Si este suficient sa dai doua masini asa si iti vor face aia o reclama de nu mai cumpara nimeni de la tine.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Farurile si alte asemenea componente concepute pentru sofatul pe partea stanga nu pot fi vandute in Romania, deci ramai cu ele pe stoc.
in rest, se gasesc cumparatori pentru orice, nu stiu ce uzura au, dar sigur foarte multa, posibil sa te trezesti cu reclamatii, si va trebui sa faci chestia asta legal, firma, documente, etc

| Alverto a răspuns:

Eu zic să te lași de lucru' asta. Îți recomand să te apuci de o afacere in mediul rural, căpșuni, mure, zmeura, mentă, lavandă etc... Te asigur că ieși pe profit foarte bine, dar trebuie sa inveștesti