| mangojump a întrebat:

Salutare TPU, ce parere aveti despre dacia logan. Se merita achizitionarea unui logan pe motorina? Care dintre voi poate sa-mi zica mai sigur ce probleme pot aparea cel mai des la motor.

8 răspunsuri:
| Solovey a răspuns:

Hai sa iti spune cineva care nu are Dacie dar a avut si Dacie si Renault, deci rahat frate, mai ales Diesel, mot motoarele diesel de nu se vad la Renault si Dacia, arunca fum negru, fac mult zgomot, te zdruncina in ea tare(tot ce am spus acuma este daca iti ei o Dacie 3-4 ani+. Daca vrei totusi sa faci greseala de ati lua Dacia, Renault, Peogeot, ia-ti da ia-ti pe benzina ca sa tina mai mult si sa nu te sature zgomotul de tractor la drum lung pe care il face un Diesel pe Dacie/Renault/Peugeot.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Merita sa iei un diesel daca faci multi km pe an, macar 20.000, atlfel ia noul motor de 0.9

| Jambooja a răspuns:

Uite cum sa alegi mai simplu:
1. Faci peste 20.000 km pe an cu masina? Achizitioneaza un diesel.
2. Abia de atingi 20.000 km pe an cu masina, atunci ia un benzinar.

Din pct meu de vedere Dacia este foarte buna, mai ales noul motor revolutionar 0. 9tce. E cu mult peste orice diesel de pana acum.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Mie dCI-ul de la Renault imi place maxim. Este probabil unu din cele mai silentioase motoare Diesel iar turbina intra chiar de la 1500 rpm deci are un cuplu urias pe reprize scurte. E un motor ideal de oras si consuma putin (6-7 l/100km in Bucuresti si 5-6% in afara). In provincie mergi cu 5-6% in oras.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

P.S: Foarte important sa fie dCI-ul de 90 de cai. Ala de 75 este foarte puturos.

| Adikis a răspuns:

Depinde daca vrei sa iti iei masina noua sau second. Daca iti iei masina noua, cel mai recomandabil ar fi motorul 0.9 TCE, trage rezonabil si zgomot redus la condumuri foarte bune. Iti marturisesc ca eu sunt cel mai infocat fan de diesel, am condus diesel toata viata, dar daca nu umblii mult cu masina, nu se merita, pentru ca diesel este mult mai scumpa la cumparare si si la intretinere. Daca umblii mult, diesel o sa iti aduca o economie frumusica de combustibil. Loganurile sunt masini low-cost, facute sa fie cat de ieftine posibil la cumparare, dar ulterior asta afecteaza mult rezistenta masinii. Logan mai vechi de 3-4 ani sa nu iti iei, sunt deja jaf uri.

| e36 a răspuns:

Dacă circuli mult ia-ţi un diesel, iar dacă circuli puţin ia-ţi un benzinar. Şi dacă maşina scoate fum negru, cu miros de ulei ars, fugi. Motorul e terminat.

| Enache_Radu_1999 a răspuns:

Nu iti cumpara are injectoarele praf(scoate mult fum negru dupa o anumita uzura). Asculta-l pe Solovey si mai pune-i si alte intrebari daca ai.