| NASA10 a întrebat:

Salutare tuturor, vă rog să răspundeți doar dacă știți! Am fost implicat într-un accident minor doar cu daune materiale, am fost la poliție am fost vinovat am dat asigurarea, am primit o dovadă de reparație 30 de zile! După ce am făcut accidentul, în două săptămâni urma să fac ITP-ul, nu am putut să ajung la timp, acum am ITP-ul expirat, dar nu am trecut cele 30 de zile de reparație! Mașina este reparată! Întrebarea mea este, pot să mă deplasez doar să fac ITP-ul cu ea pe roți cu acea dovadă sau mă risc?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Dovada de reparatie este doar o scuza pentru avariile suferite. Cum masina a fost reparata, dovada este nula acum.
Deci, tu ai o masina fara ITP, iar teoretic nu ai dreptul de a circula. Sanctiunea este destul de mare, si ti se retine certificatul de inmatriculare, iar pentru redobandirea acestuia, esti nevoit sa mergi la RAR pentru a face ITP. Deci nu mai poti rezolva la service-uri mici.
Acum normal, majoritatea ne riscam 2-3 strazi, cum zice si colegul, si ducem masina pe rotile ei la ITP, insa consecintele ar putea fi nasoale; de exemplu, daca esti implicat intr-un accident, si nu ai ITP-ul, asiguratorul ar putea sa refuze despagubirea, fie ca esti vinovat sau pagubit.

5 răspunsuri:
| WHeisenberg a răspuns:

Prin lege esti obligat sa o duci pe platforma. Poti sa te risti si sa pleci cu ea pe roti dar daca te opreste vreun echipaj pana la statia ITP e cam nasol.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Platforma. Nu ai itp, nu circuli.

| RacPac a răspuns:

Du te cu risc... mare branza. Cateva strazi pana la service auto. Doar nu o sa fi tu fix ala prins

| m3m3sje a răspuns:

Aici tine doar de ITP, nu are legatura cu accidentul tau. Daca ai ITP-ul expirat nu mai ai voie sa circuli pe drumurile publice si singura modalitate prin care poti ajunge la un service sa il refaci sau RAR e cu o platforma, eventual tractata, desi nu stiu prea multe despre asta. Sunt multi care au mers cu ITP ul expirat, printre care ma numar si eu, care nu au fost opriti de politie, dar daca ai ghinionul si dai peste un polititst mai ciufut, te alegi cu 1000 lei amenda cel putin

| NASA10 explică:

Mulțumesc pentru răspunsuri!