| tonyc7 a întrebat:

Tot mai multe maşini vedem zi de zi în jurul nostru. Asta înseamnă şi din ce în ce mai mulţi conducători auto, posesori de permise. Până şi foarte multe fete tinere sau femei la volan, inclusiv pe autobuze si TIRuri.
Dar ce părere aveţi de oamenii maturi (de la 18 ani în sus) care încă nu au permis auto?
Faptul că încă nu au dat de permis este o ruşine pentru ei?
Cum sunt priviţi de societate oamenii fără permis auto?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Eu am peste 40 de ani și nu am permis. Și n-am nicio treabă.
Telefonul înțeleg că este o necesitate; dar 90% din mașini sunt pe stradă din comoditate.
În capitală locuitorii nu pot să respire aer curat pentru că și l-au prăpădit din comoditate. Or să moară mai înainte de vreme.
Mie nu mi-e rușine că n-am permis. Ci mai degrabă să le fie rușine acelora care poluează mediul din comoditate. Pentru că o mașină nu poluează doar aerul, ci la fabricarea și dezmembrarea ei și a acumulatorilor se poluează foarte mult.
Și măcar că mașinile s-ar rezuma la poluare ar fi fost bine; dar o mulțime de șoferi fac accidente. Nici măcar 10% din șoferi nu merg regulamentar. Oamenii se joacă cu viețile lor și ale altora.
Cei mai mulți șoferi nu sunt interesați de siguranța sau viețile lor; cu cat mai mult nu sunt interesați de siguranța și viețile altora.
Și după cum pentru mine nu există eroare de programare ci programatori incompetenți, tot așa nu există accidente, ci șoferi incompetenți.
Dacă legea circulației ar fi fost "dinte pentru dinte, ochi pentru ochi, picior pentru picior și mână pentru mână", atunci șoferii ar fi fost mai atenți.
Dar guvernul României se joaca cu viețile cetățenilor pentru că legea circulației rutiere este doar de formă.
Și spun lege deoarece o mulțime de șoferi habar n-au că sancțiunile, infracțiunile și amenzile în circulație fac parte din codul rutier.
Așadar, rușine să le fie șoferilor incompetenți și comozi, acelora care fac o lege incompetentă și celor care trebuie să o execute dar primesc mită.
Iar cei care nu au permis ar trebui să fie lăudați și remunerați lunar de către guvern pentru că ei nu poluează mediul.

15 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Loool, vorbești de oamenii fara permis de zici că au o boala care o desfigurează sau ceva...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Am părerea că nu au. 2. Nu este o rușine. 3. Societatea nu se ocupă de ei.

| Drimmero a răspuns:

Sunt o multitudine de oameni carora nu le place sa conduca, nu sunt pasionati de masini si prefera sa mearga cu o bicicleta, cu mijlocul de transport in comun sau mai e categoria de oameni care si-au dat examenele, au picat de cateva ori si au renuntat considerand ca e bataie de cap si nu sunt compatibili cu condusul.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu e nici o rusine, condusul nu e obligatoriu, si nici nu mai e un lux.
E mai misto sa iti permiti taxi/ride sharing oricand ai nevoie.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Cui ii pasa de treaba asta? Uite, tata a fost o gramada de vreme instructor auto si eu nu am permis. Vai, ce prost ma simt, n-am cuvinte sa iti explic. Exact, ma simt FOARTE BINE, mai ales cand vad citi cretini au permis si mai ales macelul de pe sosele. Daca as avea permis si as conduce zilnic, in maxim o luna as ajunge la bulau pentru ca o sa bat pe cineva. Ca pieton ii mai injur si asta e.

| LPCTSTR a răspuns:

Aha, iote ca am 19 ani si sunt mai mandru ca n-am permis decat aia cu permis si tigai SH din Bulgaria c-au luat rabla ieftin.
Cum sa-mi fie rusine ca nu detin si intretin o cutie de metal, cu riscurile aferente de-a sofa impreuna cu cohorta mentionata de tine, cand eu merg lejer cu trenul [ruta mea n-a avut niciodata intarzieri] pana acasa si pe jos la facultate net mai rapid daca as merge cu masina? Nu stiu de voi, dar eu n-am nicio dorinta sa pierd jumatatile de ora gasind un loc de parcare, ori sa stau cu grija c-o gasesc maine dimineata zgariata sau ca pica naibii un copac pe ea... imi place viata fara stres, nu mersi.
Cum sa privesc oamenii fara permis? Ca pe orice alt om, o durere in cot mi-s toti. La cum formulezi, zici ca-s ciumati saracii, vai de steaua lor.

Si inca nu vad avantajul: suma x pe masina, suma y pe toate taxele, suma z pentru combustibil [+poluarea adiacenta si ore de stat in trafic], suma w pe intretinerea masinii; din x+y+z+w incap mii de bilete pe tren si pe bus, deci de ce as vrea o masina cand absolut oriunde m-as duce gasesc un transport in comun [nu stiu cum se face dar eu nimeresc mereu gol] care e infim mai ieftin si care, daca se strica, nu eu trebuie sa scot un șfanț in plus?

Cu retrospectiva la ipoteticii timpi de asteptare pe care multi presupun ca i-ar invoca cu relativa la transportul in comun, eu mi-am propus intotdeauna planificarea temporala deasupra pana si destinatiei, deci cu planificari in caz de neprevazut, pentru primele dati mai exact, nu ai cum sa zici ca pierzi timpul, cel putin nu mai mult decat sa stai in coloanele nesfarsite care sigur-sigur nu consuma timpul soferilor cu gura mare ca trenul si busul sunt proaste, cu aglomeratie si tra la la [aglomeratia se rezolva cu mai multe busuri si vagoane ce se suplimenteaza anual, cel putin pe unde ma perind eu].

| Anonim a răspuns (pentru LPCTSTR):

Nu este nicio mândrie nedeținerea permisului. Majoritatea(adică cei care învață codul rutier, legislatia ) își dau seama câte încălcau ca pietoni. Eventual te poți bucura că nu ai dat banii pentru instrucție și evaluări, dar în schimb pe altceva care consideri că te ajută mai mult.
"Cum sa-mi fie rusine ca nu detin si intretin o cutie de metal", asta într-adevăr. Dar nu are legătură cu deținerea permisului căci și fără poți cumpăra mașină pe numele tău, așa cum dacă ai permis poți conduce și mașinile care nu-ți aparțin.

| LPCTSTR a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu vad ce nu m-ar face nemandru in a nu detine permis si a nu sti cod rutier, legislatie si altele in afara de common sense. Nu vad ce lege as fi putut incalca in toti anii astia de stat la semafor, dar fie ca tine.

| Anonim a răspuns (pentru LPCTSTR):

De asta ziceam că se înțelege numai după ce înveți. Nu e o vorbă scoasă de la mine, dar am ajuns și eu la aceeași concluzie.
Nu spun că e obligatoriu deținerea permisului de conducere, nici nu cred asta.

| Furnicuta000 a răspuns:

La noi daca nu ai masina esti un ratat. Pur si simplu vad in Bucuresti oameni care au 3 masini pe familie si le folosesc sa mearga pe acelasi traseu pe care circula autobuze, troleuri, tramvaie, metrouri. Daca stai in Bragadiru si te duci in Berceni la serviciu mai zic, dar de ce va trebuie masini personale sa mergeti de la Obor la Victoriei? Ati sufocat orasele de masini, nu mai am loc sa merg nici pe trotuar ca ma impiedic de cate o masina.
Eu una am permis de cativa ani dar nu vad o necesitate sa folosesc masina in oras, am masina la tara si o folosesc doar cand am nevoie sa parcurg distante lungi.
In Romania majoritatea isi iau masina doar pentru comoditate si pentru ca le ofera un anumit statut social. Am vazut fete care judecau baietii si ziceau ceva de genul "cum sa ma uit la ratatul ala care nici permis nu are". Adevarul e ca nu e deloc o rusine sa nu ai permis, daca nu ai nevoie de permis de ce sa ti-l iei si de ce sa-ti iei masina?

| CleanHeart a răspuns:

Masina e necesitate
Nu toata lumea trebuie sa aiba permis, mai e nevoie si de biciclete si oameni sa mearga pe jos si nu e o rusine, singura rusine e sa fii un om rau.

| ionur a răspuns:

Mulți din ei tear calcă și la trecerea de pietoni dacă nu mergi in pas alegător. Sunt mulțumit cu autobuzul și picioarele.

| gabriel2004o a răspuns:

Atât timp cât ai supraviețuit tu fără permis, asa supraviețuiesc și ceilalți. Nu te crede mai presus

| alex13763636 a răspuns:

Niște bolnavi mintal

| Ontheroad1 a răspuns:

Nu toata lumea isi doreste neaparat sa conduca, sau uni nici nu isi permit sa dea de permis ceea ce nu ar trebui sa fie o rusine