| Savu37 a întrebat:

Va mulțumesc...
Acum am inteles cum este cu prioritatea de dreapta :
Daca fac stanga intr-o intersectie + sau x nedirijata trebuie sa dau prioritate tuturor vehiculelor care ma intersectez....corect?
Dacă virez la dreapta nu ma intersectez cu nici un vehicul așa dar toți îmi dau prioritate...corect?
Prioritatea de dreapta se acorda tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta indiferent in ce parte se duc. adică ( in fata, la dreapta sau la stânga )...corect?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Prioritatea de dreapta este un principiu care se aplica tot mai putin, in ziua de astazi.
Cand faci dreapta intr-o intersectie, nu se aplica acest principiu, ci regula drumului cu prioritate. Daca tu ai semn "cedeaza trecerea" sau "stop", vei da prioritate inclusiv celor care iti vin din stanga, daca ei nu au semn deloc, sau au semn "drum cu prioritate". Doar daca ala din stanga ta, are la randul lui semn "stop" sau "cedeaza trecerea", tu ai prioritate in fata lui, pentru ca trebuie sa iti acorde prioritate de dreapta, din cauza ca semnele voastre sunt egale.
Si da, in cazurile in care se acorda prioritate de dreapta, nu prea conteaza in ce directie merge cel caruia ii dai prioritate.
In cazul in care virezi la stanga intr-o intersectie, iar cineva vine de pe contrasens, si vireaza in stanga lui, nu se mai aplica ocolirea centrului intersectiei, mergeti amandoi mai spre stanga voastra, pentru a nu va intalni, iar asa nu mai este necesara acordarea de prioritate intre voi.

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

1. Nu, doar celor care vin din dreapta ta sau din fata.

| Nătărău a răspuns:

Nu te agita prea tare cu prioritatea de dreapta pentru că majoritatea intersecțiilor vor fi pe sistemul sens giratoriu și aia înseamnă prioritate de stînga.