| GreenLemon a întrebat:

Vreau sa imi cumpar o masina second. Care ar fi intrebarile pe care ar trebui sa i le pun proprietarului masinii, ca sa aflu cat mai multe detalii despre masina respectiva? Pe langa chestii generale, despre motor, acte, rugina ce ar trebui sa mai iau in calcul?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Intrebi daca e proprietar in acte, daca are taxa nerecuperata (nu platesti masina pana nu scoti personal o adeverinta ANAF), daca e proprietarul masinii de mai mult timp poti sa-l intrebi mai multe despre cum a folosit-o, ce i-a facut... Daca e intermediar, il intrebi cum procedati cu adeverinta fiscala (impozit).
Eu prefer sa pun putine intrebari, si sa il las pe vanzator sa spuna singur 'toate prostiile', ca sa vad daca ma ia de prost sau nu.
Daca dai de neseriosi care la telefon vorbesc de o masina, cand mergi la el iti arata alta, zice ca aia de care ati vorbit e a unui prieten... Fa pasi, n-ai cum sa faci o afacere cu oamenii astia, pana la urma tot te freaca, ori nu primesti fiscal, ori au niste "daune totale".
E bine sa iei macar un mecanic cu tine, sau un prieten care a 'invartit' mai multe masini. Testul in service autorizat poate fi ceva bun, dar nu in toate cazurile.
Kilometrajul real nu se poate depista cu nici o diagnoza, nici uzura pieselor interne. In service-uri iti masoara grosimea vopselei de pe masina (si depisteaza daca are chit), chestie inutila, si iti spune daca are erori (airbaguri sarite si mascate, ESP sau ABS nefunctional).
O ridica pe elevator, acolo vezi daca cumva are probleme cu rugina, daca exista suduri suspecte, in ce stare e evacuarea, daca exista scurgeri la motor sau cutie.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cefi adeverinta anaf si toate chitantele si actele masinii + neaparat o verificare la un service autorizat

| CrissuMv a răspuns:

De obicei

Actele sa fie ok [cauti pe internet tot ce trebuie sa aiba o masina]
Motorul daca este in regula si in ce stare este, verificarea lor ar fi super buna.
Faci un test drive, asculti motorul, vezi cum merge, daca masina este usoara e super bine.

O seara buna.

| JustMe9876 a răspuns:

Kilometri parcuri, consumul, daca are anaf-ul platit, cand a facut ultima data schimbul poti sa il intrebi si daca el e proprietarul sau daca masina are taxa platita si nerecuperata si poate fi inamtriculata.