|

Am o problema foarte mare, imi cade din ce in ce mai mult par si observ ca parul mi s-a rarit. Cand fac baie imi cade destul de mult si imi gasesc fire de par peste tot, pe masa in pat, chiar si pe mine. Am citit ca poate sa fie de la stres si m-am gandit ca ce naiba am 14 ani, cum sa fiu stresata, dar chestia e ca mama a murit acum 3 ani si inca sufar... Am luat vitamine cam o luna si inca iau, ce altceva pot sa fac, ar trebui sa ma duc la medic? Multumesc pentru ajutor

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Mergi la medicul de familie, ii povestesti, iti da trimitere pe departamente, poate e o carenta de vitamine. Poate fier, dar se determina doar in urma analizelor de sange.
Apoi trebuie sa stii ca parul cade si ca urmare a unui soc. # ani e putin. De obicei la femei cade parul cand nu au parte de suficienta iubire. In cazul tau, lipsa mamei explica acest aspect. Ai nevoie de iubire de mama. Esti si adolescenta, pe la 18 ani vei avea iubire.
Considera ca e o problema psihologica, rezultata ca urmare a unui soc emotional puternic. Orice soc atrage o disfunctie in organism, in cazul de fata iti pica parul. Unii constientizeaza mai tarziu, simptomele apar mai tarziu, pentru ca socul e prea mare pe moment.
Iti dau un exemplu personal. La moartea bunicii am plans dupa 7 ani. Si abie dupa 7 ani am inceput sa ma gandesc la ea, si abia atunci au aparut amintirile cu ea, si abia atunci am constientizat ca nu mai e.
Probabil s-a produs un astfel de mecanism, si abia acum a inceput parul sa cada.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Incearca sa nu te mai stresezi foarte mult pe tema asta.
Este normal ca in anumite perioade ale anului mai ales primavara si toamna sa cada mai mult parul, si eu patesc.
Uneori nu vedeam deloc par prin casa dupa ce ma pieptanam, alteori cadea foarte mult.
Poate fi si de la stres, poate de la alimentatie.
Daca ai luat vitamine e ok.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează