| Ade1Ade1 a întrebat:

Ieri am fost la dermatolog iar doctorul îmi recomandase 2 geluri și o cremă pentru acneea de pe față. Nu mi-a explicat cum sa le folosesc și nici eu nu știu și m-am gândit sa apelez la voi.
-Effaclar H, Cremă hidratantă
-Effaclar, Gel spumant purifiant
-Skinoren Gen, acid azelaic
Cum ar trebui să le aplic sau să le folosesc?

4 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Dai intai cu Effaclar, Gel spumant purifiant. Este pentru curatarea fetei. Restul ar trebui sa intrebi la medic sau la farmacie.

| Ofiint? a răspuns:

Mai întâi curăță tenul cu gelul spumant purifiant, atât dimineata, cât și seara.
După care aplică una dintre creme. Poți folosi skinoren dimineață, iar crema hidratantă seara.
Legat de skinoren, care este un produs de tip tratament, citește pe prospect și vezi cum se administrează.

| SareInOchi a răspuns:

Gelul dimineata si seara, effaclar h dimineata pana creste indexul uv (foloseste o aplicatie pentru vreme ). Odata ce indexul uv atinge valoarea 3 sau peste 3 incepe sa utilizezi creme spf 30/50 ziua (svr blur si introdu si un demachiant in rutina Balea med laptr demachiant - magazinul DM ).

Seara spala tenul, usuca-l cu servetele de unica folosinta, asteapta 10 minute ca sa se regleze intr-o oarecare masura pH-ul pielii si apoi aplica o cantitate foarte mica de Skinoren doar pe petele hiperpigmentare si pe zonele cu acnee activa. Asteapta 15 minute si apoi aplica crema hidratanta prin tapotare usoara, incepand cu zonele in care nu ai aplicat Skinoren ca sa nu migreze produsul.
Skinoren incepe sa il aplici de 2 ori pe saptamana cu distanta intre zile, urmatoarea saptamana de 3 ori si tot asa pana ajungi sa il aplici de 5-6 ori pe zi sau cum iti permite tie tenul. In saptamana 4 si 5 poti mentine aplicarea lui doar de 4 ori pe spatamana, urmareste-ti reactiile tenului ca sa stii ce sa faci. Unele persoane il tolereaza de 2 ori pe zi. Introdu-l treptat ca sa lasi piele sa se adapteze cu produsul, altfel risti sa iriti pielea si sa faci pauza de la el pana se reface. Nu aplica mai multa crema in speranta ca o sa se vindece mai repede, doar te vei irita. Cuteste cu atentie prospectul ca sa stii la ce sa te astepti, e normal sa simti un discomfort la primele aplicari.

| fataluiion a răspuns:

Am folosit și eu Eff H și gel la recomandarea medicului dermatolog. Gelul de curățare dimineața și seara, iar crema H, dimineața. Majoritatea tratamentelor le folosesc seara, înainte de culcare.