anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cine imi da niste masti naturale, pentru tenul mixt? [care sa curete tenul de cosuri, puncte negre etc.].
Funda + Vot!

Răspuns Câştigător
| ir3al a răspuns:

Intotdeauna, inainte de a aplica o masca trebuie curatat bine tenul si gatul, altfel rezultatul nu va fi pe masura asteptarilor. Pe timpul cat masca este pe piele, incercati sa stati cat mai relaxata, culcata, la lumina slaba.
Dupa 30 de minute, masca se indeparteaza cu apa calduta si se aplica comprese calde cu infuzie de musetel. Masca se va aplica atat pe fata, cat si pe gat, ocolind zona ochilor si a gurii. Peste pleoape se vor pune felii de castravete sau pliculete de ceai folosite (galbenele, albastrele, tei, musetel).


Masti pentru ten mix:

Se taie un morcov, se pune in storcator, iar in sucul obtinut se adauga lapte praf pana se obtine o masca bine de intins. Se aplica pe fata, gat si decolteu, iar dupa 15-20 de minute se indeparteaza cu apa calduta.
Se ia un morcov, care se trece prin razatoarea mica, se adauga o lingura de smantana dulce, apoi se aplica pe fata, gat si decolteu. Se lasa sa actioneze 15-20 de minute si se indeparteaza cu apa calduta.

Masca cu argila: 2 lingurite pulbere argila la pliculet amestecata cu apa sau suc de fructe.
Masca cu malai: 2-3 lingurite malai, un galbenus ou si o lingurita de miere.
Masca cu miere: se aplica pe fata 30 minute. Se spala cu apa calduta.
Masca cu albus de ou: se aplica fara sa fie batut.
Masca cu fructe: - Se pot folosi orice fel de fructe zdrobite in afara de capsuni si fragi in cazul tenurilor sensibile (pot provoca iritatii).

Reteta 1:
- abur pentru fata: inmoaie, hidrateaza, relaxeaza. Expunere timp de 10-15 minute deasupra unui recipient cu ceai fierbinte din galbenele, albastrele sau musetel. Puneti un prosop pe cap si lasati-l sa cada imprejurul vasului, pentru eficienta marita. Nu fortati! Daca simtiti orice senzatie neplacuta, opriti-va imediat.
- gomaj: amestecati bine intr-un vas cate o lingura de malai, sare grunjoasa si ulei de masline. Masati fata foarte usor cu acest amestec, ocolind zona cearcanelor si ochilor. Pentru tenurile cuperotice si foarte sensibile, gomajul se efectueaza cu tarate de grau.
- masca: o masca hidratanta de miere in care ati adaugat cateva picaturi de lamaie sau radacina macinata de ghimbir, pastrata cat mai mult pe fata. In jurul ochilor folositi o crema grasa.
- crema: dupa stergerea mastii, aplicati o crema hidratanta usoara si un balsam de buze.

Reteta 2:
- masca 1: o masca peeling, aplicata pe intreaga fata. Simultan, aplicati pe ochi doua dischete imbibate cu ceai de albastrele sau galbenele, pentru a relaxa aceasta zona.
- masaj: folosind o crema pentru masaj facial, masati usor intreaga fata cu miscari circulare si ascendente, pentru a tonifia si a reda supletea pielii.
- masca 2: indepartati excesul de crema, folosind lotiune tonica si aplicati o masca vitaminizanta si mineralizanta, de exemplu pe baza de alge marine.
- crema: dupa stergerea mastii, aplicati o crema hidranta pe fata, precum si balsam de ochi si de buze.


Masca cu ovaz pentru ten gras

Masca cu ovaz are un efect delicat de curatare si usoara exfoliere, fiind recomandata in mod special tenului gras, pe care il lasa curat si improspatat. Este potrivita si pentru tenul sensibil.

Jumatate de cana mica de fulgi de ovaz maruntiti (in blender sau masina de rasnit)

Jumatate de cana mica de miere

Optional, daca nu ai tenul usor iritabil: doua picaturi de ulei esential de portocale

Se adauga apa pana cand se formeaza o pasta omogena

Lasa masca sa actioneze timp de 10 minute, apoi clateste cu apa calduta.


Masca anti-acnee cu capsuni

Capsunile reprezinta un exfoliant natural, fiind bogate in vitamina C si acid salicilic, ceea ce le face deosebit de eficiente in indepartarea celulelor moarte si tratarea punctelor negre. Aceasta masca cu capsuni este recomandata in mod special tenului acneic sau gras.

O jumatate de cana de capsuni, proaspete sau congelate (se gasesc in supermarket)

3 linguri de argila

1 lingura de iaurt

Piseaza bine capsunile in blender sau cu furculita, pana cand se formeaza o pasta destul de omogena, apoi amesteca toate ingredientele si aplica pe fata, gat si decolteu timp de 15 minute. Clateste cu apa calda.


Masca Maria Antoaneta

Regina Maria Antoaneta era deosebit de frumoasa, iar aceasta masca pe care o utiliza ea este inca foarte populara in Franta. Aceasta masca de curatare este contraindicata tenului sensibil, fiind recomandata persoanelor cu ten normal, mixt sau gras.

O lingura ceai concentrat din coaja de stejar sau hamamelis

Un ou intreg

Sucul unei lamai

Trei linguri de lapte praf

Amesteca foarte bine ingredientele si aplica pe fata, gat si decolteu timp de 15-20 minute, apoi clateste cu apa calda.


Masca hranitoare pentru ten uscat

Daca ai tenul uscat, rasfata-l cu o masca hranitoare pe baza de banane. Care este efectul acestei masti? Pielea este perfect hranita, devenind elastica si stralucitoare!

Piure obtinut dintr-o jumatate de banana foarte coapta

O lingura de iaurt gras

Un galbenus de ou

Lasa masca pe fata timp de 10 minute sau pana simti ca incepe sa "stranga", apoi clateste-te bine cu apa calduta.


Masca pentru un ten stralucitor

Daca iti simti pielea terna si vrei s-o revitalizezi rapid, aplica aceasta masca plina de vitamine si minerale ce-ti va face tenul sa straluceasca! In plus, are efect de curatare in profunzime, fiind indicata pentru toate tipurile de ten.

O lingura drojdie de bere (proaspata sau praf)

O lingurita iaurt

Doua linguri suc de citrice (lamaie si portocala)

O lingura argila

O lingurita ulei de masline

O lingura suc proaspat de morcov, mar sau castravete

Amesteca toate aceste ingrediente, apoi lasa masca sa actioneze timp de 15 minute. Clateste cu apa calda din belsug si aplica o lotiune tonica.


Punctele negre si comedoamele sunt o problema frecventa a pielii care apare la toate varstele. Exista totusi metode si masti naturale pentru a le indeparta.

Masca de fata pe baza de albus si faina de malai

Se bate un albus de ou spuma, se adauga putina faina de malai si se intinde pe fata cu miscari circulare si se freaca usor aproximativ un minut. Se lasa aproximativ 15 minute apoi se clateste cu apa calduta. La final se aplica o crema hidratanta.

Faina de malai se poate inlocui si cu faina de ovaz. Se poate adauga si o lingurita de miere, care este recunoscuta pentru efectul ei antiseptic.

Masca de fata cu argila si suc de grapefruit

O alta masca eficienta impotriva punctelor negre este masca cu argila si suc de grapefruit. Se stoarce o jumatate de grapefruit si se amesteca cu o lingura de argila alba si se intinde pe fata si se lasa aproximativ 10 minute. Se calteste cu apa calduta.

Sper ca te-am ajutat!

2 răspunsuri:
| didi12 a răspuns:

Chiar daca ai ales un raspuns castigator, iti dau o masca care mi-am facut-o si chiar imi place.Nu iti trebuie decat iaurt si coaja de portocala.
Amesteca iaurtul si coaja de portocala uscata si pisata(eu zic ca mai bine o dai pe razatoare)intr-un bol.Lasi masca 15 minute, iar apoi te speli bine cu apa calduta.
Iaurtul este foarte bun in tratarea cosurilor.Il poti pune chiar direct pe cos zilnic, dupa ce ti-ai curatat fata.
Bineinteles, inainte de orice masca pe care o aplici, trebuie sa ai tenul curat.

| anonim_4396 explică (pentru didi12):

Multumesc! In sfarsit cineva caruia nu ii pasa doar de fundawinking!