Și eu fac la fel.Dar eu port fular subțire pe cap...e mai comod.Nu cred că este rușinos.Sunt multe sate unde se mai practică asta și să știi că și eu am purtat o dată batic și eu tot la oraș locuiesc...
Cu fular mi se pare mai drăguț! Eu mi-aș lega baticul la spate, și nu sub bărbie, mă înțelegi? Asta mă deranjează
Înteleg...Nu te lasă ai tăi să ți-l pui așa cum vrei?
Da! Arată băbește
Mă gândesc că dacă le-ai explica sau i-ai convinge că contează mai mult să ai capul acoperit decât întreg spatele până la bărbie, poate ar înțelege...Că până la urmă contează să ai capul acoperit și nu cred că te vor contrazice...
Mda, dar știi cum e când de mica ești crescuta si învățată așa? Greu...
Oarecum trist e sa nu gasesti ceva mai bun de facut pentru viata ta decat sa te duci sa irosesti timpul la biserica.
Fiecare cu ideea lui despre viață!
Doar ca asta cu mersul la templele ipocriziei nu e idee proprie...
Eu predau într-un sat de pocăiți - așa vin fetele îmbrăcate și la școală, dar să nu crezi că au măcar un dram de bun simț. E de fațadă totul.
Eu aparțin bisericii ortodoxe dar mama și bunica numai cu batic legat așa merg mereu la biserica. Și locuim la oraș! Și așa merg și eu...
La biserică așa se merge. Sper că în viața de zi cu zi se îmbracă normal.
Da, cel puțin fără batic in celelalte zile
Traditia noastra spune ca basmaua sau baticul se poarta dupa ce femeia se marita. E ca un semn de supunere fata de barbat.
Daca nu esti maritata, lasa basmaua.
Nu frecventez biserica dar din cate stiu, toate femeile merg cu capul acoperit. Asa e traditita deci nu e nimic rusinos.
Oh nu, sigur va spun, poate cca jumătate din femei au capul acoperit...nu toate nici vorbă!
Atunci mergi cum vrei, cum simti, fara rusine!
Depinde de preot.
E o prescriptie biblica in acest sens: femeia trebuie sa intre in biserica cu capul acoperit, iar barbatii descoperit.
Da, e foarte normal sa porți batic. Și cu fusta lunga nu cu ciolanele goale
Nu e deloc rușinos, fiecare poartă ce vrea, atât timp cât se simte confortabil/ă. Nu sunt eu omul care să judece pe nimeni.
In biserica este foarte ok sa te imbraci oricum, decent sa fie. Unele femei simt sa isi acopere capul in totalitate cu o esarfa si altele se simt ok fara nimic pe cap. Unele femei merg obligatoriu cu rochii sau fuste, altele in blugi.
In fata lui Dumnezeu, trebuie sa te prezinti asa cum te simti tu bine, atata timp cat este decent.
Eu mi-aș lega baticul la spate, și nu sub bărbie, mă înțelegi? Asta mă cam deranjează
Asa, si care e problema. In biserica fiecare sa se uite la el si la greselile pe care le face, nu la celalalt
În calitate de adolescentă, nu aș purta din simplul fapt că nu mă prea atrage acest stil. Totuși, nu mi s-ar părea rușinos dacă aș vedea o fată de aceeași vârstă purtând un batic, indiferent de circumstanțe.
Nu mă identific ca fiind creștină, dar mă dezgustă persoanele care au tupeul să judece cum aleg alții să se îmbrace, în special în cadrul unui lăcaș de cult. Biserica ar trebui să fie un loc de reculegere și vindecare spirituală, nu centru de bârfe și insulte. (luând în considerare faptul că Iisus a predicat despre iubire și acceptare). Deci nu, nu ar fi rușinos deloc!
Stilul vestimentar o chestiune legată de cultură și preferințe, și cred că fiecare om are dreptul să se îmbrace cum dorește.
Eu mi-aș lega baticul la spate, și nu sub bărbie, mă înțelegi? Asta mă deranjează
Total gresit...
Trebuie sa te imbraci decent si capul sa fie acoperit.
Nu sa mergi la biserica in colanti.
E putin mai ciudat dar am vazut ca in special la neoprotestanti asa poarta toate fetele.
In tot ce faci pentru Dumnezeu nu e nimic rușinos.
Dacă așa poartă bunica ta şi mama ta.
Asa porti si tu.
Asa va purta si fetita ta.
Nu dai șanse niciunei generații vad...
Eu mi-aș lega baticul la spate, și nu sub bărbie, mă înțelegi? Asta mă deranjează...
Dacă te strânge de gât si nu ai libertate in miscari mai bine leagă-l la spate.
Doar e tot acoperit capul.
Sper sa ai libertatea asta si sa nu superi pe nimeni prin felul cum legi baticul.
Cred ca sunt multe feluri de a purta baticul ăsta ce dă atâta bătaie de cap, eu nu ma prea pricep.
Poate se găsește cineva expert in baticuri si te poate sfatui mai bine.
Acum sincer, nu-i modern deloc așa pentru vârsta mea! Mama și bunica sunt cu moda mai de la țară
Da,dar tu iti poti lega singură baticul așa cum vrei.
Ca să te simți tânără și liberă nu trebuie să te constrângă nimic.
Nici chiar nodul de la batic.
Dacă tu te simți confortabil și îți place este super ok nu asculta ce zice lumea mândrește te ești specială
Eu mi-aș lega baticul la spate, și nu sub bărbie, mă înțelegi? Asta mă deranjează!
Îl poți lega cum dorești Draga mea