| AndreeaCristina1992 a întrebat:

Hei fetelor.Vineri m-am epilat cu ceara prima data la mustata, fiind bruneta am avut nevoie de acesta operatiune laughing. Dupa o zi mi-au aparut niste bubite (un fel de cosuri) si pielea este foarte aspra, putin inflamata si iritata(dar nu se vede).Nu stiti cand o sa treaca bubitele? Au trecut 3 zile si nu mi-au disparut.Iar a doua intrebare este ca si la a doua o sa ma irit sau m-am iritat pentru ca a fost prima data si pielea o sa se obisnuiasca?

2 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Si mie inca imi mai iese cate un cos/2 cand ma epilez cu ceara. Da-te si tu cu ceva cu actiune rapida contra cosurilor si o sa treaca.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Trebuie sa folosesti o crema cu oxid de zinc (timp de 4-7 zile dupa epilare )ca sa grabesti vindecarea pielii. Oxidul de zinc este benefic pentru pielea inflamata, iritata sau sensibila. Are proprietati antiseptice, calmante, este antibacterian si fungistatic ( opreste dezvoltarea ciupercilor ).

Gasesti crema cu oxid de zinc la Bubchen Baby in DM, e 4-6 lei varianta mica si 18-20 lei varianta de 150 ml. Orice crema care contine oxid de zinc (creme pentru eritem fesier la bebelusi ) printre primele ingrediente are efect dar cea recomandata de mine este formulata bine.
https://www.dm.de/buebchen-wundschutzcreme-baby-p7613034749420.html

O sa te iriti mereu pentru ca pielea si foliculul pilos este agresat in timpul epilarii, dar folosind crema aia pielea nu o sa mai fie la fel de iritata cu timpul si bubitele nu vor mai aparea.