| ReignForest a întrebat:

Mi-am cumparat o crema de cearcăne(synergy Therm Cosmetics anti-age-cu ambalajul verde) și am folosit-o de marți seară. Azi dimineată am observat că am pleoapa de la ochiul stâng umflată(se vede umflătura cu grena). Am folosit și apă rece și vizic allergy și vizic ochii uscați și obosiți. Nu am folosit deloc crema respectivă și nici alta(la cearcăne) și nici fond de ten sau concealăr nu am folosit. Am mai avut în trecut la fel când am folosit crema de la Anew cu vitamina C(pentru cearcăne) și a trecut după câteva zile. O altă problemă este că am luat și o mască de noapte pentru buze și am observat că buzele(partea de jos) este roșie și mai devreme mă ustura puțin de tot. Cum stiu la ce am alergie? Și ce să fac? Până acum doar eu am observat ochiul umflat.

3 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Crema ta de ochi contine parfum. Este un ingredient care nu are ce cauta in zona ochilor.
Parfumul nu are ce cauta in toate produsele cosmetice, dar asta e alta discutie. Cat timp exista consumatori needucati, producatorii vor continua sa toarne parfum in cosmetice, pentru ca vinde.

Alte ingrediente nefavorabile, posibili iritanti
Isononyl Isononanoate
Phenoxyethanol
Disodium EDTA
Sodium Polyacrylate - toxic!

Poti vedea ce ingrediente contine crema de la Avon, pentru a face o comparatie.

| Whitte a răspuns:

Ai alergie la ceva din compozitie.
Poti face un test la un medic alergolog. E simplu de facut. Rezultatul. pe loc.
Nu mai folosi produsele pana te lamuresti. Iar pentru cearcane, dormi noaptea.

| Pacientul0 a răspuns:

Cred că ai avut o reacție alergică la crema pentru cearcăne sau la masca de buze. Cel mai bine e să oprești folosirea lor acum și să aplici comprese reci pe pleoapă. La buze pune ceva simplu, ca vaselina, să calmeze. Dacă se umflă sau ustură tare sau nu se mai calmează în câteva zile, mergi la doctor. Ca să știi la ce ești alergică, poți face teste alergologice. Și data viitoare, încearcă produsele mai întâi pe o porțiune mică de piele. Ai grijă de tine!