| UnOmCaTotiOamenii a întrebat:

Salut,am si eu o problema. Cand mă radeam subraț din greseala am luat 0.5 cm si din sprânceană, nu se observa tare dar daca stai si te uiți mult este o diferență, după am dat si între sprâncene cum ar veni mai sus de nas, nu știu cum sa explic. Acum nu știu ce să fac. Mi s-a spus că imi va crește mai des. Va rog frumos spuneți-mi ce să fac.Incerc sa ma pensez dar cateodata se rupe gen și rămâne un fir foarte mic si ascuțit. Ce să fac? Dau funda va rog sa mă ajutați cu aceste probleme.

Răspuns Câştigător
| MinaDeea a răspuns:

Nu folosi bicul/lama pentru pensat!
Există 3 metode de pensare: cu penseta, cu ceara și cu ața.
Penseta îți permite să elimini exact firele nedorite, astfel putând să creezi linii bine definite, în ce grad de curbură și înclinație dorești.
Pensatul cu ceara este o metodă mai rapidă de pensat, însă unele fire de păr nu se vor trage odată cu ceara.
Pensatul cu ață nu îți permite să lucrezi în detaliu sprâncenele.
Îți sugerez să folosești penseta, după următorii pași:
- piaptănă sprâncenele (cu o periuță pentru sprâncene)
- trasează cu un creion (cosmetic, nu din ăla de colorat) desenul/conturul sprâncenelor
- smulge firele (în sensul de creștere)
- tunde cu o forfecuță firele care ies din rama creată prin desen/contur
Pentru un pensat mai puțin dureros, pensează-te după baie deoarece apa caldă și aburii deschid foliculii, iar smulgerea firului de păr va fi mult mai ușoară.
Totuși, dacă nu te descurci, apelează la o cosmeticiană.
Pentru creșterea sprâncenelor poți folosi uleiuri: ulei de măsline, ulei de ricin, ulei de cocos, ulei de argan, ulei de avocado, ulei de jojoba (orice ulei care e bun pentru părul de pe scalp e bun și pentru sprâncene, că tot fire de păr sunt și ele) sau vaselină cosmetică.

| UnOmCaTotiOamenii explică (pentru MinaDeea):

Mersi, dar daca mam ras ding greșeală cu bicul puțin, o sa crească mai des? O sa schimbe cv? Mam ras sicintre sprancere creșteau abia niste fiere

| MinaDeea a răspuns (pentru UnOmCaTotiOamenii):

Nu îți va crește mai des, doar nu te mai face cu bicul. Cumpără-ți o pensetă, nu costă foarte mult și urmează pașii pe care ți i-am zis.

2 răspunsuri: