| Nicolarareres13 a întrebat:

Salut! As avea o intrebare. Am 1.67 si 59-60 de kg la 13 ani. In mod normal ar trebui sa am vreo 55-57 ....cum pot sa fac sa slabesc? Totusi aceste kg in plus ma cam deranjeaza

3 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Aplici aceiasi regula pe care o aplica lumea atunci cand vrea sa slabeasca: "Deficitul caloric". Trebuie sa consumi mai putine calorii decat arzi.
Cum obtii deficitul caloric? Prin sport sau prin alimentatie, dar de cele mai multe ori prin alimentatie. Este greu sa slabesti prin sport cand alimentatia ta este neglijata.
Un om de 70 kg consuma in medie 2000 de calorii pe zi pentru a se mentine la greutatea respectiva, deci pentru a slabi trebuie sa reduca cu maxim 25% din total adica 500 de calorii, ramanand cu 1500 si slabind. Invata ce sunt alea caloriile si estimeaza necesarul tau zilnic, creeaza-ti un deficit si ai rabdare. Este o lupta psihologica ce trebuie dusa.

| batranulintelept77 a răspuns:

Mănânci mai puțin. Nu complica lucrurile degeaba. Până la vară ajungi la kilogramele dorite lejer, la relanti.

| NoahS a răspuns:

Slabitul e ceva care tine mult de ambitie. Trebuie sa stii ca nu va fi foarte usor. Daca vrei sa slabesti iti recomand sa revizuiesti ce mananci ( evita carbohidrati, si multe calorii). Creaza-ti o dieta pentru greutatea ta. Iti recomand pentru asta o aplicatie "MyFitnessPal". Nu e reclama sau cevahappy eu o folosesc si de aia iti zic.
In al doilea rand, fa miscare. Nu orice fel de msicare. Uita-te unde se aseaza grasimea si lucreaza muschii din zona respectiva.
La 1.67 esti bine pentru varsta ta, dar sunt multe kile in plus fata de cat ar trebui. Nu recomand 55-57 as zice sa tinzi spre 50-51.
De ce zic asta? Eu sunt baiat la 16 ani si am 1.73 si 55 de kile. Deci ar trebui sa fi semnificant mai usoara pentru inaltimea ta.