|

Salut! Ce părere aveți de alcoolul izopropilic din cosmetice, în special în cele pentru par care promit hidratarea parului?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Alcoolul izopropilic se evapora repede. Tocmai din acest motiv este folosit pentru degresare si curatire.
Probabil, in cosmetice este folosit pentru degresarea parului si uscare dupa, iar hidratarea se face prin alte componente din amestecul chimic.

| a răspuns:

Alcoolul izopropilic e în toate produsele dezinfectantele. E bine să-l eviți dacă ai părul degradat.

| a răspuns:

Concentratia din cosmetic este mica. Alcoolul izopropilic (isopropanol, IPA ) este un alcool utilizat in dezinfectanti cosmetice, dar si industrial ca solvent sau degresant. Prea bine nu face mai ales daca te joci cu concentratii mari. Eu il utilizez in concentratie de aproape 100% pentru curatarea placilor electronice si efectele lui nu prea sunt placute. Dar, repet, in cosmetice concentratia e mica si nu cred ca dauneaza asa mult.

| a răspuns:

Cica nu e bun:
https://hair.allwomenstalk.com/shampoo-ingredients-you-should-know-about/3/

In dictionarul asta gasesti si multe alte ingrediente folosite in cosmetica:
https://www.paulaschoice.com/......cohol.html