anonim_4396
| Anonim întreabă:

Urgentt! Buna TPU, ce pot face sa nu-mi mai transpire picioarele în sandale? Mă spăl de 2 ori pe zi pe picioare, după ce port sandalele mă trezesc și cu linii negre de murdărie, nu stiu de ce, eu mereu mă spăl și spăl și sandalele, ce pot face? Funda

12 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Din ce zici tu nu pare neapărat că transpiri tu ci mai degrabă te murădești mergând prin oraș ceea ce e normal, străzile nu sunt cel mai curat loc, e plin de praf și e normal să ajungi cu picioarele împuțite

| darrio2007 a răspuns:

Foloseste sosete de bumbac si schimba branturile de la sandale.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

După ce faci duș, da pe tălpi cu pudră de picioare care împiedica transpiratia, dă si in pantofi, sandale cu pudră si nu o sa mai ai astfel de probleme, poti cumpăra si un spray tot de picioare si la fel dai ca si cu pudra, poti incerca produsele de la Avon pentru îngrijirea picioarelor, sprayuri mentolate pudre, care sunt special concepute sa alunge mirosul, si sa asigure o protectie.

| RoCkKiD a răspuns:

Mergi la medicul de familie si spune-i de problema ta, probabil o sa iti recomande niste analizare pentru glandele endocrine. Majoritatea afectiunilor de genu sunt cauzare de probleme la nivelul secretiilor hormonale. E important sa faci analizele alea pentru ca daca intr-adevar e o problmea, transporatia nu o sa fie singura.

Daca se dovedeste ca nu e nimic poate fi un caz de hiperhidroza dar din pacate nu se poate vindeca/ameliora. Tot ce poti face este sa folosesti mai mult deodorant incat sa nu miroase.

| sierra1 a răspuns:

"după ce port sandalele mă trezesc și cu lini negre de murdărie"

umbli mult prin praf?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu mai purta sandale de rahat. Daca nu ai o problema serioasa de sanatate, nu ar trebui sa ai probleme cu niste sandale de piele - inclusiv branturile de piele. @darrio: Nu cred ca ai cum sa schimbi branturile de la sandale cu ceva ca lumea, gen sa gasesti branturi din piele - si oricum ar trebui sa le lipesti peste cele vechi...

| ROSA222 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Eu am problemă aceasta cu toate sandale...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru ROSA222):

In cazul asta ar fi cazul sa vezi un medic dermatolog. Am un prieten care are si el o problema de genul asta.

| Bizon95 a răspuns:

Deodorant de picioare/ciubote
pudra de talk
transpibloc

insa... linii negre?!? inseamna ca mergi prin praf/noroi sau ca ai sosete negre care se decoloreaza, sau chiar sandalele se decoloreaza, arunca-le si cumpara unele de calitate!

| WhiteLife a răspuns:

Consult la medic, mai ales daca ai probleme de sănătate. Eu transpir foarte mult mai ales la cap, la axile, sau pe spate și la palme și tălpi, indiferent de sezon și temperatura (dar vara mult mai mult). Recent am văzut într-un magazin DM un spray de la Farmec, într-un recipient alb cu scris albastru, spunea că e antiperspirant pentru picioare. L-am luat și și-a făcut efectul (nu a făcut minuni, dar macar nu îmi mai alunecau degetele afara din sandale și nu mai eram așa plina de praf). Este și varianta verde cu ceva acid salicilic, bun pentru îngrijirea de toată ziua a picioarelor. Sau Odaban pudra (care nu e recomandat, pentru că are mult aluminiu, dar sunt care folosesc, inclusiv eu-spray) sau poți încerca pe net sau in diverse magazine de cosmetice antiperspirante (și nu deodorante!) pentru picioare.

| Justme1997 a răspuns:

Exista spray special pentru picioare, sau pudra de talc

| ROSA222 a răspuns:

Nu mă ajută nici branțurile.