TPU Blog

Incepand de ieri pe TPU.ro am interzis raspunsurile anonime, multi dintre voi afirmand (pe buna dreptate) ca sunt sursa de spam si violenta verbala.

Masura doi este curatarea site-ului de trolli (adica acele persoane care au un limbaj injurios).

Facem chiar acum un centralizator al raportarilor din ultimele 6 luni si va promit ca demaram campania de curatenie incepand de saptamana viitoare.

Daca aveti exemple de trolli, va rog sa ni le comunicati aici. Pentru a evita abuzurile va rog sa ne dati si exemple de afirmatii ce contin violenta verbala (la adresa altor membri ai site-ului sau a unor terte persoane):  numele utilizatorului abuziv + linkuri ce contin abuzurile verbale.

Astept raportarile voastre (cu probe).

Catalin

67 thoughts on “Masura 1 – Eliminat raspunsurile anonime

  1. @Jucătorul

    A nimerit cineva prost categoria..
    Dacă nu era în trivia/amuzante şi eu probabil dădeam o notă mică la întrebare/răspuns.
    Eu nu-i văd rostul acelei întrebări..
    Dar ce contează părerea mea..:-/

  2. Catalin, e marti seara, chenarul, te rog. Am obosit sa mi se reproseze mie. Nu de catre Noname, Doamne fereste, ea este un om normal si civilizat. Dar altii mi-au scos peri albi cu chenarul asta

  3. Felicitari pentru aceasta decizie! Mi se pare una foarte buna.

    Off Topic: Catalin, te rog, stai linistit! Nu ma intereseaza chenarele. Ocupa-te de alte lucruri mai importante, stiu ca ai multe, si nu-ti fa griji!

    Brigaela, iti multumesc pentru interventie, si imi pare nespus de rau, ca trebuie sa suporti avalansa de reprosuri absurde (chiar nu meriti!). Mi-e rusine de rusinea lor, pe cuvant.
    Si eu primesc zilnic multe mesaje pe aceasta tema, dar incerc sa nu le dau prea multa atentie, le iau mai mult ca pe niste glume. Daca poti, fa si tu la fel! Desi stiu ca nu e usor.
    Imi cer scuze in numele celor care te supara. Chiar nu stiu ce alt ceva sa mai zic… Este o situatie foarte jenanta pentru mine. Imi pare rau ca s-a ajuns pana aici…
    Numai bine!

  4. NOname, stiu ca nu e vina ta, nu am simtit nici cea mai mica presiune din partea ta.

  5. Poate să-mi explice cineva de ce am fost suspendat???
    N-am jignit pe nimeni în răspunsul pentru care am fost raportat… Am spus “Şi sconcsul unde pwla mea îi?”. Nu era logic că era o glumă? Că doar nu-s aşa de prost să mă dau eu singur vedetă TPU.

  6. nu prea sunt de acord,totusi..am pus o intrebare odata pe tpu si,spre marea mea surprindere,pe langa faptul ca nu mi-a raspuns nici un membru tpu,m-a surprins ca,raspunsul castigator a venit din partea unui anonim.

  7. Sconcs, intai ca sa nu ramai cu nelamuriri: in nici un caz nu poti folosi cuvinte atat de vulgare pe site. Gandeste-te ca aici intra si minori, tu ai putea sa folosesti asa ceva de fata cu un minor?

    NOname, cred ca nu m-am exprimat destul de corect si as vrea sa spun ce gandesc in problema (arzatoare, zau, cu chenarul).

    Tu meriti acel chenar si ar fi normal sa-l fi primit mai demult. Sunt convinsa ca a fost o scapare a adminilor fara nici o rea intentie, dar tot e neplacut. De altfel, daca as fi fost in locul tau, probabil m-as fi simtit un pic frustrata si le-as fie reprosat cumva adminilor lipsa de reactie. Asadar, la capitolul asta, esti mai inteleapta decat mine.
    Este anormal sa fiu eu acuzata ca fac manevre murdare ca sa nu primesti tu chenarul. Stiu ca tu nu te-ai fi gandit niciodata la asta. Si stii de ce? Fiindca tu, ca si mine, esti un om normal si nu ai fi facut niciodata genul asta de manevre. Persoanele care ma suspecteaza ar fi capabile, in locul meu, sa faca manevre de genul asta.
    Desi cred ca nu este nevoie, vreau sa spun ca intre userii NOname si Brigaela (de fapt intre femeile care stau in spatele acestor nickuri) exista o relatie de simpatie si respect reciproc.

  8. Asa e, Brigaela! (mi-ai furat un zambet…mare si cald, asa ca al tau)
    Avem o relatie de simpatie si respect reciproc, ca sa nu mai existe dubii!
    Iar acuzatiile absurde, care ti s-au adus, sunt doar rodul unei imaginatii prea bogate (ca sa nu spun “bolnave”). M-a bufnit rasul, cand am citit, de ce te pot banui unii. Aberant si amuzant in acelasi timp…
    Si da, ai dreptate, fiecare judeca dupa sine. De aici putem sa tragem foarte usor concluziile, si sa ne dam seama, cu ce oameni ai de a face.
    Evita-i, ignora-i si nu pune la suflet!
    Si da, stiu, ca nici prin gand nu ti-ar fi trecut, cum ca as avea ceva cu tine. Ne cunoastem demult, si stiu cum gandesti, plus mereu mi-ai dat dovada de respect si prietenie.
    Iar frustrata nu ma simt deloc. In orice caz nu din cauza chenarului. 😀
    Chiar mi-e bine asa, pe cuvant.

    Data viitoare, cand ti se mai reproseaza ceva, blocheaza-i sau/si trimite-i direct la mine (pentru lamuriri 😀 )!

    Sa speram, ca in scurt timp se vor mai calma spiritele…

    Te-am pupat.
    O zi buna si cu ceva mai multa linistite! 😀

  9. @Brigaela
    Sunt minor… Am 12 ani. Faza era că era o glumă, nu am jignit pe nimeni, întrebarea era pe Trivia/Amuzante etc.
    Plus că pur şi simplu nu pot fi egali. Cel mai bun exemplu e Cretaker. Eu nu am absolut nimic cu el, ba chiar îl simpatizez. Dar dacă luăm de câte ori a folosit, să zicem, cuvântul coae… Nu doar că ar fi suspendat, dar ar fi şi out de pe site. Repet, nu am nimic cu Cretaker, îmi plac comicurile lui, am dat un exemplu…

  10. Sconcs, daca tu la 12 ani folosesti acest cuvant in public, fie si in gluma, nu vreau sa ma gandesc unde vei ajunge la 20 de ani. Sa-ti fie rusine! Tu chiar nu ai pic de discernamant, cum sa vorbesti asa la varsta ta, nu iti dai seama cate de urat este, cat de grav? Tu nu ai parinti sau ce se intampla cu educatia ta?

  11. Societatea nu mai e ce a fost. Copiii încep să vorbească aşa de la 10 ani. Au pagina principală la browser site-uri de filme porno, hobby-ul lor e grafitti, etc. etc. Sunt care la varsta mea nu mai sunt virgini.

  12. Asta este doar o scuza, crede-ma. Lucrez cu copii si adolescenti. Marea majoritate a studentilor de 19 ani nu folosesc aceste cuvinte. In acelasi timp, toti cei care fura din buzunare in piata Obor, le folosesc. E treaba ta in ce categorie vrei sa te incadrezi.

  13. Dupa parerea voastra ar trebui sa fie aci un forum de oameni trecuti de prima tinerete,care sa discute intr-o maniera distinsa.Pentru ce ati creat Trivia/Amuzante?Majoritatea adolescentilor stau acolo toata ziua si rad cu prietenii,apoi va gasiti sa spuneti ca ei strica imaginea si fac trolling,deci conturile lor vor fi blocate sau sterse.Ati creat comics,categorie pe care nu o mai inteleg din moment ce aveti dorinta ca TPU sa ramana un forum,cand acolo se posteaza doar desene.Cat despre injurii,abuzez de ele in mod frecvent si le dedic celor care dau dovada de PROSTIE,intreband ineptii toata ziua.Este democratie,insa voi vreti sa taiati la jumatate drepturile.Sunt de parere ca e dreptul meu sa vorbesc cum vreau,sa raspund la cine vreau,iar daca “sar calul” sunt de acord sa primesc o avertizare mica,insa nu daca am spus “dracu”(cum spunea si Kronstadt) pentru ca il folosesc eu ca semn de punctuatie sau daca il trag de maneca pe X pentru ca este prost si-i fac semn.Venind vorba,ar trebui inlaturat si robotelul care nu ne lasa sa punem prea multe puncte de suspensie.Ele cu ce mai strica?Plus ca nu am voie sa spun “tigan” pentru ca imi apare la raspuns “rrom”.Nu e dreptul meu sa-l numesc cum vreau?Serios ca-mi vine sa-mi fac un cont de pe care sa fac trolling doar ca sa va dovedesc unde gresiti.Haosul se datoreaza celor ce vin de pe hi5 si facebook,unde au fost obisnuiti sa se intrebe toata ziua ce mai fac si cum mai sunt si daca le place de Jastin Biber,etc.Ati vrut facebook,asta primiti.Multumesc.(probabil voi fi mustrat pentru asta,nu?

  14. Ati zis ca nu e voie sa intrebam despre scoala [ teme [

    Spuneti-mi si mie un sinonim pentru SCRÚPUL(Sentiment foarte dezvoltat al cinstei, al moralei, al corectitudinii, al datoriei, manifestat în acțiunile, în munca, în realizările cuiva)…vreau? (mai mult)

    😕

    Si mai sunt inca multe altele 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.