TPU Blog

1. In primul rand La multi ani, tuturor Alexandrelor si Alexandrilor. (Si mai ales mamei mele, pe care nici nu am avut timp sa o sun astazi – o voi face in curand cand plec de la munca)

Ce s-a intamplat astazi la TPU:

1. Dupa cum ati vazut am incercat sa raspund celor mai multi dintre voi: pe blog, pe site, pe conturile de email. Pe IM nu am sa va adaug pentru ca altfel inseamna ca o voi lua razna. Sorry 🙂

2. Marea curatenie a inceput cu segmentarea intre membri juniori si membri seniori. Pentru a cerne apele am stabilit ca un membru junior ramane membru junior pana la momentul in care scrie 100 de raspunsuri. Cu un minim de 10 zile de juniorat.  In plus, in curand vom introduce si o conditie de peer review/ peer acceptance – cum zice englezul 🙂 Cu alte cuvinte un numar de X membri seniori (alesi prin tragere la sorti) vor putea decide daca un membru junior merita sa se bucure de statutul de senior – asta ceva mai incolo

Ce nu poti sa faci ca membru junior. Nu poti sa faci trolling in esenta:

– nu poti sa postezi pe chat

– nu poti sa votezi si sa raportezi

– nu poti trimiti mesaje private

Poti insa sa te implici in comunitate si sa dovedesti ca ai ceva de spus.

3. Tooluri pentru o mai buna monitorizare a site-ului. There is a new sheriff in town, dar se pare ca imi trebuie si pistol :)) Cu alte cuvinte niste mici jucarele care ma vor ajuta sa imi dau seama cine face conturi clone, cine posteaza de pe mai multe conturi si tot asa. Deocamdata am vreo doua jucarele de genul asta. Si colegii programatori imi promit altele pana la finalul saptamanii.

4. Categoria Religie

Personal, cred ca diferendumurile religioase sunt una dintre cauzele conflictuale cele mai des intalnite. La nivel personal si la nivel social. Cred ca e majoritatii oamenilor le este greu (daca nu imposibil) sa respecte alteritatea altora – indiferent daca sunt teisti, atei sau agnostici. Am facut aceasta categorie insa depinde de voi daca va fi un forum de discutie civilizata sau inca un camp de bataie.

Cum ii spuneam si Emei in raspunsul la emailul ei, personal sunt agnostic. Adica nu cred ca exista o proba care sa valideze (sau sa invalideze) existenta lui Dumnezeu. Dar, in ciuda acestui fapt sau poate tocmai din acest motiv, aleg sa imi duc viata dupa niste standarde morale.
Asta nu inseamna ca am probleme cu oamenii care cred in Dumnezeu. Sau oamenii care nu cred, care sunt atei. Am prieteni si printre unii si printre ceilalti si din punctul meu de vedere aceasta distinctie e mai putn importanta decat culoarea parului. Ceea ce conteaza e sa fim oameni cu totii.
E important sa ne respectam reciproc. Si atunci cand ne chestionam unii altora presupozitiile, sa o facem in mod rational, decent, fara atacuri la persoana.

Atata timp cat aceste cerinte vor fi indeplinite, cred ca poate exista armonie intre oameni.

Asadar am facut aceasta sectiune (acum functionala) si sper ca oamenii o vor utiliza fara insa a abuza unii de ceilalti. Asa sper.

Multumesc,
Catalin

264 thoughts on “Marti 30 august

  1. Alta si mai si. Nu pot posta pe site. Cica sa-mi schimb numele ca sa nu se creeze confuzii, daca nu, se schimba automat.
    Pai eu sint BRO din 2009, cum dreak sa-mi schimb numele?
    Daca-mi schimba sistemul numele si nu mai sint BRO, nu ma mai joc =))

  2. @Admin, esti de acord sa faki categoria “fantezii bizare”aici fiecare poate sa isi expuna imaginatia si experienta erotica. Ca sa nu invadam intimitatea, fiecare isi face inca un cont pe tpu dar sa fie anonim.ce zici? eu zic ca ar fi super si ash mai avea idei pt categoria religie dar asta trebuie sa asteptati pana ies din suspendare pt k vreau sa le postez intro intrebare:X

  3. Offf, ce nebunie. Pai sunt Lora din 2009. Si acum trebuie sa-mi schimb numele. E aiurea. Trebuia regula asta de la inceput nu acum cand de mai bine de 2 ani sunt Lora.

  4. @ BRO (254):
    BRO, aveai un tiz cu cont mai vechi decat contul tau curent (creat in 7 mai 2011)
    Totusi acel tiz nu a pus niciodata nici o intrebare si nici un raspuns, asa ca ti-am putut aloca tie respectivul nick

    @Lora (256)

    Ghinion, in cazul tau:

    Exista o alta Lora inregistrata inaintea ta (a contului prezent) si care are o activitate intensa si foarte-foarte buna: https://www.tpu.ro/utilizator/aatne
    Vad insa ca te-ai descurcat si ai luat Lorrra .

  5. Pff, habar n-aveam ca mi-a furat cineva numele. Dar de vreme ce nici nu a avut activitate pe site, nici nu aveam cum.
    Bine ca s-a rezolvat si bine ca ati implementat procedura asta de verificare a numelor la crearea unui cont nou. Este cel mai corect asa, fiecare cu numele lui. Sa nu mai existe confuzii sau circ ca atunci cind aparusera mai multi “Eu o Mare Enigma”, doar sa-l enerveze pe “Enigma” cel real.

  6. Eu nu prea cred ce importanţă are Numele în acest site .
    Acest site a fost creat pentru a ajuta persoanele cu diferite întrebări , nu că persoana x are numele la fel ca y , nu cred că are o importanţă , e important că ajută , că o făcut o persoană fericită !. Asta e părerea mea .

    Felicitări Cătălin pentru toate cele faci acestui site TPU.RO , pentru a ne fii mai bine nouă . !

  7. sunteti de acord cu infiintarea categoriei “Fantezii bizare” eo zik ca e o idee super buna. Fiecare isi face un cont anonim si acolo da frau imaginatiei si de ce nu sa imparta experientele lui sexuale.

  8. Vad ca adminu’ doarme…Te rog sa te uiti la ultima mea intrebare, sa vezi ce raspuns mi’a dat NoBine!…Si cel mai important, nu il pot raporta!…Adica noi stam si suntem injurati, iar ei nu patesc nimic…Sunteti de toata prastia!:-j

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.