TPU Blog

1. In primul rand La multi ani, tuturor Alexandrelor si Alexandrilor. (Si mai ales mamei mele, pe care nici nu am avut timp sa o sun astazi – o voi face in curand cand plec de la munca)

Ce s-a intamplat astazi la TPU:

1. Dupa cum ati vazut am incercat sa raspund celor mai multi dintre voi: pe blog, pe site, pe conturile de email. Pe IM nu am sa va adaug pentru ca altfel inseamna ca o voi lua razna. Sorry 🙂

2. Marea curatenie a inceput cu segmentarea intre membri juniori si membri seniori. Pentru a cerne apele am stabilit ca un membru junior ramane membru junior pana la momentul in care scrie 100 de raspunsuri. Cu un minim de 10 zile de juniorat.  In plus, in curand vom introduce si o conditie de peer review/ peer acceptance – cum zice englezul 🙂 Cu alte cuvinte un numar de X membri seniori (alesi prin tragere la sorti) vor putea decide daca un membru junior merita sa se bucure de statutul de senior – asta ceva mai incolo

Ce nu poti sa faci ca membru junior. Nu poti sa faci trolling in esenta:

– nu poti sa postezi pe chat

– nu poti sa votezi si sa raportezi

– nu poti trimiti mesaje private

Poti insa sa te implici in comunitate si sa dovedesti ca ai ceva de spus.

3. Tooluri pentru o mai buna monitorizare a site-ului. There is a new sheriff in town, dar se pare ca imi trebuie si pistol :)) Cu alte cuvinte niste mici jucarele care ma vor ajuta sa imi dau seama cine face conturi clone, cine posteaza de pe mai multe conturi si tot asa. Deocamdata am vreo doua jucarele de genul asta. Si colegii programatori imi promit altele pana la finalul saptamanii.

4. Categoria Religie

Personal, cred ca diferendumurile religioase sunt una dintre cauzele conflictuale cele mai des intalnite. La nivel personal si la nivel social. Cred ca e majoritatii oamenilor le este greu (daca nu imposibil) sa respecte alteritatea altora – indiferent daca sunt teisti, atei sau agnostici. Am facut aceasta categorie insa depinde de voi daca va fi un forum de discutie civilizata sau inca un camp de bataie.

Cum ii spuneam si Emei in raspunsul la emailul ei, personal sunt agnostic. Adica nu cred ca exista o proba care sa valideze (sau sa invalideze) existenta lui Dumnezeu. Dar, in ciuda acestui fapt sau poate tocmai din acest motiv, aleg sa imi duc viata dupa niste standarde morale.
Asta nu inseamna ca am probleme cu oamenii care cred in Dumnezeu. Sau oamenii care nu cred, care sunt atei. Am prieteni si printre unii si printre ceilalti si din punctul meu de vedere aceasta distinctie e mai putn importanta decat culoarea parului. Ceea ce conteaza e sa fim oameni cu totii.
E important sa ne respectam reciproc. Si atunci cand ne chestionam unii altora presupozitiile, sa o facem in mod rational, decent, fara atacuri la persoana.

Atata timp cat aceste cerinte vor fi indeplinite, cred ca poate exista armonie intre oameni.

Asadar am facut aceasta sectiune (acum functionala) si sper ca oamenii o vor utiliza fara insa a abuza unii de ceilalti. Asa sper.

Multumesc,
Catalin

264 thoughts on “Marti 30 august

  1. ErotiqueConseils, este Brigaela care scrie gresit. Nu stiu daca a fost greseala de tastare sau de sinapsa. Sunt la Helsinki de cateva zile la un congres si mi-am depasit limitele de nesomn (3 ore in fiecare noapte, sedinte de la 8 dimineata la 19.30, plus seri de vizitat orasul). Multumesc pentru votul de incredere (ca nu as putea sa fac greseli de ortografie), dar pana una alta, nu l-am meritat. Sper sa-mi treaca (cica fiecare avem dreptul la 5 minute de prostie pe zi)

  2. N-am stiut ca sint mai multe Brigaele. Dar acum mi-am amintit de o alta propunere.
    Sa nu mai fie permise inregistrari cu nume de cont deja existente. Am mai spus asta de citeva ori. Pe yahoo, cind iti faci cont, se verifica automat daca mai exista in baza de date un user cu acelasi nume. Ar trebui introdusa si aici verificarea asta la crearea contului, dar si mai apoi, in situatia in care cineva isi schimba numele.

    Un cont, un nume.

  3. :))) invidia te apasa nimic nu iti convine..mai bine fraierii sa taca cum se cuvine…:))jego jegos eu cel putin nu sunt smardoi pe chat si pe messenger mielushel 😛 nu fi tampit ca iti deschid dosaru aici 😉 😛

  4. da deschide-l , care dosar ? ala in care spargeai magazine ? :)) esti cel mai penibil de pe chat, radem de tine mereu cand apari pe chat cu aberatiile tale si laudele 😀

  5. @User(Capone): Ia ghici de ce nu m-ai vazut pe chat? Pentru simplul motiv ca am deja un vocabular foarte bogat si nu simt nevoia sa citesc obscenitatile de pe chat!
    In alta ordine de idei, “copilul” are 22 de ani, e major, vaccinat si nu-l mai controlez demult. STIU cum l-am educat si stiu sigur ca nu va fi niciodata suspendat pentru limbaj obscen sau ceva de genul.

  6. da tu te dai cel mai smecher si zici ca sedezi lumea intri peste ei in casa , spargi policlinici , faci de toate tu :))) incercand sa impresionezi pe chat si cand colo toata lumea a votat ca esti gay .. sau ai uitat ? 😀

  7. Observ ca tot repeti astea :)) fiecare are dreptul sa fie copil desi unii nu isi permit luxul asta…cand mai cresti bai okapi mic ai sa intelegi la ce m`am referit 🙂

  8. @capone hai ma lasi cu scuzele astea de doi bani =))))) auzi la el , esti mai ceva decat pinocchio , si hai gata noapte buna ca eu nu ma intind la vorba cu toata panaramele, nu de alta da ma tem sa nu imi spargi locuinta :))

  9. Sunt de acord cu aceste masuri si sper sa bagati si optiunile prin care putem sterge intrebarile puse de noi pe site sau adaugate la favorite .
    Good job Admin!

  10. Ma bucur ca se face ceva pozitiv,in sfarsit! Este bine! Sunt de aceeasi parere cu @BRO(153) in legatura cu user-name-ul.In felul acesta puteti si voi sa depistati despre cine este vorba,la o adica,nu sa va dam mura in gura linkuri! Si cei doi trolli,nu au de gand sa inceteze? Nu mai au loc pe chat si acum infesteaza blogul?

  11. Si am uitat sa te intreb ceva Catalin:ce rost are butonul “Ce nota dai intrebatii”? Il foloseste cineva? Se face un clasament al celor mai bune sau proaste intrebari? Exista undeva asemenea clasament si eu nu stiu? Sunt de acord cu @Emilia62 in legatura cu posibilitatea userului de a-si sterge propriile postari si de asemenea si contul,fara interventia vre-unui admin.

  12. E o idee destul de bună, dar puţină ironie pentru analfabeţii şi cocalarii de pe site nu ar strica. Sper , totuşi, ca asta să nu intre la secţiunea “trolling”.
    Poate TPU îşi va reveni la normal şi totul va merge bine şi SPER ca analfabetismul să dispară. Mă dor ochii când citesc majoritatea întrebărilor.
    @admin: s-ar putea folosi un program pe TPU în genul celor pentru dislexici ? Nu doar roboţelul stresant. Ceva care să corecteze automat greşelile userilor, nu doar prescurtările.

    Baftă!

    P.S.: sunt probleme cu chat-ul. nu am voie să postez, spunându-mi să sunt Junior, deşi mă clasific la Seniori. 🙂

  13. Buna Catalin, cu intarziere ii urez si eu mamei tale un calduros La multi ani si multa sanatate. In discutia asta nu ma aventurez pentru ca este mai mult in legatura cu chat-ul, iar pe mine nu prea ma intereseaza ce se intampla acolo. Sunt si acolo cativa utilizatori vechi si buni asa ca ii las pe ei sa se ocupe cu asta.

  14. Bro (153), in clipa asta nu sunt mai multe Brigaele. Una, dar la care sinapsele au facut scurt-circuit 🙂

  15. De dimineata te iau domn’ Catalin :-w , ce ma facusi bre junior ,ha ? am inteles ca trebuie sa raspunzi la peste 100 de intrebari , uite dumneata la mine si daca nu am peste 1000 de raspunsrui eununc ma fac , ce naibii Domnu Catalin ,vrei sa-mi faca inima poc ?!

    Apropouse , pt cei care nu o sufera sau nu o apreciaza pe Brigaela , vedeti-va lungul nasului ,va rog !!!!!

  16. Uitaţi că mai pe la sfârşit am intervenit şi eu..

    În câteva cuvinte, vreau să spun că iniţiativa de mai sus este excelentă şi că sper ca aceasta să fie pusă în practică odată pentru totdeauna. Sunt pe site din 2009 şi de când a început să se strice treaba (deşi aş fi putut să plec fără să mă uit înapoi) am rămas aici, sperând în ceva bun, sperând că totul ar putea reveni la modul în care s-a prezentat la început.
    Şi uite că într-un final, aşteptarea mea nu a fost în zadar şi că TPU începe uşor-uşor să îşi revină.

    În ceea ce priveşte sugestiile, sunt de acord cu @Ryke în legătură cu ştergerea contului, a întrebărilor şi a răspunsurilor (deşi şi asta e discutabil, nu ar trebui să fie permis oricui!!!!).
    Şi de asemenea susţin o idee ce a fost spusă anterior, şi anume să avem o notificare atunci când un alt utilizator face referinţă la noi, fără a mai fi nevoiţi să reverificăm întrebarea.

    În plus, am şi eu o sugestie proprie. Ar trebui să luăm de la un capăt la altul experţii şi să îi revizuim. Cercetând lista de useri, am descoperit că multe persoane ce se bucură de acest titlu fie nici nu mai au activitate pe site, fie dau răspunsuri simple, absolut banale. Aşa că poate ar fi o iniţiativă bună să facem puţină curăţenie şi în rândul experţilor.
    De asemenea, trebuie să menţionez că am observat câţiva utilizatori care ar trebui luaţi în considerare pentru titlu de expert! Nu îi voi menţiona aici, pentru că risc să omit persoane ce merită şi ele aşa ceva, însă dacă îmi va permite Cătălin, îi voi trimite câteva nume care au o activitate absolut considerabilă pe site, şi care ar merita un loc pe podiumul experţilor.

    Cam atât am avut de spus. Să aveţi toţi o ultimă zi de vară excelentă!

  17. Bună dimineaţa!

    Mă bucură faptul că se aduc îmbunătăţiri forumului, iar pe această cale vreau să vă felicit pentru anumite “reforme”, dar şi să vă rog să trataţi această “ierarhie” cu mult mai multă atenţie!
    Deşi sunt utilizator TPU încă din 2009 şi am peste 500 de răspunsuri, am fost clasificată drept junioare!!!
    Vă rog să luaţi măsuri, deoarece sunt foarte multe persoane în situaţia mea !

  18. Nea Nicu’, stai liniştit, nu eşti singurul ;))!
    Până se rezolvă problemele pe TPU ai putea intra pe celălalt chat ;)!

  19. Multumesc de raspuns.
    As vrea sa aflu si eu un raspuns la postarea lui @คиค. Eu cred ca e mai bine ca un utilizator sa fie ales automat expert TPU la un minim de raspunsuri, cum ar fi 8000 sau 10000. Bineinteles, dupa ce se rezolva problemele principale poate vei face ceva de genul asta.

    P.S.: Fa postarea pe blog “Miercuri 31 august”, e prea aglomerat acum.

  20. Intru pe tpu,caci incerc sa revin pe site :)), si ce vad ?! Pe profilul meu scrie “senior”. Wow,ce smecher ! Intru pe mai multe profiluri…pe toate scrie “senior” =))) . Credeti ca asta ajuta cu ceva ? 😕 Cred ca ar ajuta daca doar o parte dintre utilizatori,100-200-…500 ar fii asa,nu aproape toti.100 de raspunsuri le dai intr-o zi si imediat poti sa raportezi si ai toate drepturile.

  21. Buna!
    Mi-ar fi plăcut sa domneasca liniștea pe TPU, cat mai curând, dar se pare ca “răutățile” apar zilnic.
    Sa ne consideram norocoși ca mai sunt câțiva care chiar merita mulțumirile de rigoare.
    Sper ca partea cu dreptatea sa se rezolve cat mai repede posibil. Unul sau doi (sau mai multi) utilizatori de încredere ar fii buni sa “curețe” categoriile și chatul.
    O zi buna tuturor și succes în toate!
    __________
    AnnaDee

  22. Sunt de acord cu Silvia. Statutul de senior ar trebui dat la minim 500 de răspunsuri, nu 100. Expertul ăsta TPU pe tot site-ul și permanent iar e cam dubios. Pe yahoo answers de exemplu poți deveni top contributor(echivalent cu expert) pe una sau mai multe categorii, niciodată pe tot site-ul. De asemenea nu e un titlu permanent. Ca să ajungi în postura aia trebuie ca răspunsurile câștigătoare trebuie să fie mereu la n% din total și pe o anumita bucată de timp. Dacă nu se menține asta, titlul ți-e luat automat. Mi se pare un sistem mult mai bun. Acolo nu există nici userul anului. Ar trebui eliminat titlul ăsta și aici și gata cearta.

  23. Catalin bunokule:x eu sunt de parere ca ar trebui o categorie a fanteziilor, unde lumea anonima sa isi verse imaginatia si fanteziile:x eu zic ca este un lucru foarte bun si astfel lumea se poate relaxa si multi de aici pot lua sfaturi pentru o viata sexuala mai buna, ce crezi?

  24. @Ryke: Nici democratia nu e originală. E luată de la greci. :)) Un sistem care funcționează bine trebuie implementat de cât mai mulți iar Yahoo Answers e un model perfect pentru locul ăsta. Însăși ideea site-ului nu e de-a casei. Tot pe Yahoo ai voie să-ți faci profilul privat astfel încât nu mai îți vede oricine întrebările și răspunsurile ca să te trolleze. Există paginile comune și lista de search(care e cam varză).

  25. De asemenea, acolo ai mai multe levele iar pentru fiecare ai din ce în ce mai multe drepturi. Nu sunt așa ușor de urcat ca aici. De level depinde dacă poți vota sau nu, câte întrebări poți posta zilnic, chiar și câte răspunsuri ai voie să dai. Eu îți recomand să-ți faci cont dacă știi engleză și să-l folosești câteva săptămâni. O să-ți schimbi părerea și vei vedea de ce e net superior TPU din punctul ăsta de vedere. Plus ca acolo te suspendă de te duci dracu, nu sunt permise măgăriile de aici.

  26. 1. As vrea sa aflu si eu un raspuns la postarea lui @คиค (182). Eu cred ca e mai bine ca un utilizator sa fie ales automat expert TPU la un minim de raspunsuri, cum ar fi 8000 sau 10000. Bineinteles, dupa ce se rezolva problemele principale poate vei face ceva de genul asta.
    2. Propun categoria “Electronice”. Lumea posteaza la “Shopping” despre ele.
    3. Daca vreau sa pun o intrebare la “Cauze nobile”, nu imi apare in lista de alegere a carei categorii sa pun intrebarea. Consider asta o mare problema.
    Sper sa primesc cate un raspuns!

  27. Aяiii (#192)
    Cu 2) as fi de acord oarecum. Cu 3), asa si asa. La cat sunt unii de nepasatori incat posteaza pe la ce categorie au chef…mai bine ca nu se poate posta! Mai ales ca o categorie precum Cauze nobile e cat se poate de serioasa(teoretic).
    La 1) e absolut aiurea. Te-ai gandit de 2 ori inainte? Cum sa propui asa ceva? Adica, pratic, tu propui experti TPU dupa cantitatea raspunsurilor. Iti dai seama cati se vor chinui sa posteze raspunsuri la nimereala, nu conteaza cat de bune, doar pentru a atinge un prag?

  28. @Gizăs Craist: Sunt de acord în ceea ce priveşte un minim de 500 de răspunsuri, însă nu am aceeaşi părere când vine vorba de experţi.
    Nu trebuie să transformăm TPU în clona Yahoo Answers, varianta românească. Eu cred că aici, un expert este o persoană care are o activitate considerabili în absolut toate domeniile.

    Şi spune-mi, din moment ce majoritatea întrebărilor sunt puse la o categorie greşită, cum alegi un expert pe un singur câmp?

    În schimb, sunt din nou de acord la faza cu titlul permanent, pe care am scris-o şi eu anterior. Mulţi “experţi” nici măcar nu mai intră pe site. Sau dacă intră, aruncă cu răspunsuri irelevante.

  29. Nu am zis să fie luate toate regulile de acolo. Am dat doar niște exemple. Aia cu expert pe categorii nu are cum sa fie implementată pentru simplul fapt că TPU e prea mic. Yahoo își permite să dea astfel de titluri pentru că e un site uriaș. În plus, ai dreptate… mulți postează greșit. Cum de în partea cealaltă stau pe categorii nu știu. Oare o fi o trăsătură de nație? Indisciplina? Titlul de expert ar trebui dat și luat după formula pusă de mine mai sus. Orice cont inactiv de mai mult de 3 luni să zicem să fie șters.

  30. Catalin, astept cu nerabdare sa ne intalnim. Dar revin cu propunerea (respectand ortografia, cred, de data asta): nu vrei sa ma pui la munca? Pe bune, as vrea sa pot ajuta cumva efectiv.

  31. @Silvia , cei care isi fac conturi false nus tau sa posteze raspunsuri crede-ma , doar sa puna intrebari sa sa isi dea singuri funde .

  32. Vizitiul, Sirius, Antidotul, Tartorul, Matrafoxat…Mai erau, dar le-am uitat. Nu puteam sa stau de-o parte si sa nu-mi exprim starea de beatitudine. Stare ce-mi abunda sufletul in adrenalina “tpu-ista”.Precizez cu mana pe organ c-am dezvirginat o sampanie in cinstea acestor decizii. Vreau sa multumesc pe aceasta cale tuturor celor “mai sus pusi”. Si nu in ultimul rand, voiam sa-mi aprind si-o marijuana, dar, citind aceasta scriptologie, am decis sa renunt. Supradoza=autodistrugere!!! O sa intru mai des p’aici, cu riscul de-a scapa de vicii. O sa traiesc doar senzatia. O sa plec drogat(amuzandu-ma nebuneste), dar fara sa ma droghez. In incheiere, hai sa ciocnic pahare cu sampanie. Taria o lasam pentru evenimentele cu adevarat ilustre. O rece strangere de mana tuturor celor de parte barbateasca si-un sarut umed de manutza celor de parte femeiasca (“carma tpu”).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.