TPU Blog

Peste 150 de tineri din București care au pierdut de curând oameni dragi sunt așteptați joi, 15 octombrie 2015 la Conferința cu intrare liberă “Cum să treci cu bine prin perioade grele?”, care va avea loc între orele 16.00 – 20.00 la Casa de Cultură a Studenților din București. Organizator este Asociația “Există viață după doliu!” și echipa de voluntari a pregătit numeroase surprize plăcute pentru participanți: povești adevărate, exemple pozitive menite să inspire și să încurajeze, dialog deschis cu psihoterapeuți, fotografii de familie, tombolă cu premii.

Diana ne va povesti despre pierderea tatălui ei când ea avea 21 de ani și Monica ne va împărtăși emoțiile și „lupta” ei cu sine după pierderea neașteptată a logodnicului ei. Alin Dinu – speaker motivațional și membru în Toastmasters România și Orlando Stoicescu – trainer și la rândul lui un învingător cu forțe proprii vor oferi celor prezenți multe motive de a crede în viitor și în șansa fiecăruia la succes și împlinire, oricâte obstacole ar fi în cale.

Dispariția prematură a unui părinte din viața unui adolescent sau tânăr poate fi un moment de cumpănă, de căutări și schimbări majore în familie. În cadrul evenimentului din 15 octombrie, cei prezenți vor mai putea afla care sunt drepturile tinerilor după moartea unuia din părinți, care sunt nevoile fiecărui membru al familiei, când e momentul să apelăm la un specialist și cum ne poate ajuta, cum prevenim o depresie, unde găsim un loc de muncă pentru tineri și părinți de peste 45 de ani, unde putem apela pentru sprijin pentru diverse probleme nou-apărute.

Pe lângă tineri din familii monoparentale, mai sunt așteptați și prieteni care vor să învețe cum să îi ajute, dar și profesori, consilieri școlari, asistenți sociali, reprezentanți ai asociațiilor studențești și ONG-urilor care ajută tineri aflați în dificultate.
Din toamna lui 2015, funcționează în București un centru unde adolescenții și tinerii din familii cu un singur părinte primesc gratuit sprijin emoțional, socializează cu alți tineri ca ei, învață cum să se descurce pe toate planurile. Comunitatea „Planuri de viitor – inspirate de un dor” este un grup de voluntari, terapeuți, mentori și angajatori care susțin tinerii să aibă un viitor frumos.

Proiectul „Succes în viață pentru tinerii cu un singur părinte – program integrat de susținere psihologică și profesională” este implementat de Asociația „Există viață după doliu!” în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

3 thoughts on “Conferința gratuită pentru tineri – Cum să treci cu bine prin perioade grele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.