| RandomJ a întrebat:

1) La Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune te ia de la 0 cu materia sau necesită niște informație acumulată in timpul ani?
2) Este căutată limba coreeană în România?
3)Cum este profesia de contabil? Nu numai la salariu mă refer

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| BabaOarba a răspuns:

La facultate nu se va lua toata materia de la zero. Dar contabilitatea in sine se ia cam de la zero.

Profesia de contabil este in functie de unde vrei sa ajungi. Si salariul la fel. Daca iti doresti ceva simplu, de genul facturare, adica doar o bucatica dintr-un intreg, este simplu dar vei avea si un salariu pe masura, 2500-3000 lei net.

Daca studiezi in afara de facultate si un master, dai si la CECCAR, incepi ca junior din dimpul facultatii (de preferat intr-o firma de contabilitate, nu oarecare), atunci poti evolua la mult mai mult, depinde pana unde ai limitele. Poti ajunge intai senior, unde intr-o firma de contabilitate serioasa poti avea si 8000 lei net, poti ajunge manager de echipa, poti pleca la o firma de sine statatoare cu departament contabil, unde grupurile de firme si bancile pot oferi si 12000-15000 lei net.

Daca faci si ACCA, poti lucra cam unde doresti. In firme de contabilitate din Big4, in marile companii din tara, in contabilitate, in taxe, in audit, unde vrei.

Conteaza doar de puterea de munca, de rabdarea de a trece prin toate etapele. Facultatea e 3 ani, masterul inca 1 an jumatate (cred), CECCARul 3 ani, ACCA dureaza ani de zile in functie de ce module alegi... Dar in tot acest timp lucrezi si evoluezi si inveti.

In concluzie, contabilitatea de baza nu e grea. Contabilitatea de nivel superior cere tot felul de skilluri in plus, multe cunostinte, capacitate de analiza, gandire economica etc.

4 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

1. Nu poti ajunge la nici o facultate de contabilitate si informatica de gestiune cu matematica zero, asta este clar pentru toata lumea.
De altfel nu ai ce cauta acolo daca nu esti avansat la matematica, fiindca matematica este obiect de baza in contabilitate.

2. Coreeana nu este si nu va fi cautata niciodata in Romania.
Este o limba folosita numai in Coreea, numai de catre coreeni. De altfel toate tranzactiile internationale intre Romania si Coreea, se fac numai prin folosirea limbii engleze.

3. Profesia de contabil este folosita foarte mult in Romania (toate companiile au cate un contabil, iar cele foarte mari, au chiar echipe de contabili), deci profesia de contabil este una foarte cautata, nu doar in tara ci peste tot in lume.
Salariul este strict legat de munca pe care o faci (contabilitate primara, expert contabil ori economist) si de calificarile pe care le-ai obtinut in urma cursurilor sau terminarii unei facultati cu masterat, doctorat samd.
Bineinteles ca experinta conteaza enorm cat si compania unde doresti sa te angajezi. O companie mica, nu-ti va oferii niciodata salarii mari, dar o companie de finante sau o corporatie, da.

| DemonLord a răspuns:

Nu te ia la nici o facultate cu materia de la 0. Mai ales ca la contabilitate faci și matematica.

| Lukasssz a răspuns:

1) Nu te ia cu materia de la 0 nici la liceu, la facultate mai mult ca sigur, NU.
2)Nu, din pacate.
3)In Romania cel putin, E NASOALA, ai de a face cu tot felul de jeguri si salariu mic... Daca totusi VREI sa te faci contabil, ar fi de preferat sa muncesti in afara.

| Mirel4412 a răspuns:

2) Limba coreeana nu e cautata in Romania, totusi suntem putini oameni si chiar nu stiu unde se cere limba asta aici.

3) profesia de contabil e grea si stresanta, depinde in mare parte de tine. Salariu mediu ( 3000-5000 lei)