|

Am făcut o mică cercetare și aș vrea ca cineva să-mi confirme c-am înțeles bine ce am înțeles, de asemenea dacă cineva priceput în domeniu citește asta, l-aș ruga să-mi spună fiindcă am destule întrebări.

Practic polițiștii sunt judiciari, vreau să spun cei ce lucrează la o secție obișnuită, iar judiciarii fac cam același lucru precum criminaliștii, adică adună probe la cerere, iar practic cei care rezolvă un caz (mă refer la crimă și violuri, acest domeniu mă interesează) sunt procurorii, nu? Chiar aș avea nevoie de o lămurire... În principal pe internet găsesc legi și din astea.

Și dacă cineva se pricepe la medicină legală... Mă pasionează și acest subiect întrucât optez și pentru această carieră, așa că dacă se nimerește vreunul să vadă asta (mă refer la cineva care deja are una din profesile de mai sus, care sunt studenți la una din facultăți sau măcar care vor să aplice anul acesta), vă rog frumos să-mi răspundeți la niște întrebări, chiar mă simt pasionată de aceste meserii și aș vrea să mă asigur că știu exact ce presupun și că nu sunt atrasă de niște preconcepte pe care mi le-am creat singură.

Mulțumesc anticipat, asta ca să fiu și eu drăguță.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Cercetarea unei crime este coordonata de un procuror, criminalistii de la politia judiciara aduna probele.
Rezultatele adunate de poloitia judiciara sunt analizate de procuror, care analizeaza probele si intocmeste dosarul de cercetare. Daca se identifica si se probeaza faptasii, dosarul este inaintat justitiei.

Pentru a deveni medic la Medicina Legala, ai nevoie sa ai facultatea de medicina terminata, dupa care sa te specializezi pe medicina legala (inclusiv dreptul aferent).

| a răspuns:

Medicina legala nu prea are treaba cu politia, daca asta intereseaza, totusi este o legatura, dar este medicina 90%. si eu ma gandeam sa ma fac medic legist, este o meserie grea, multi ani de studiu, stresul facultatii si evident intrii in contact cu mortii, dar si o arta, precum un puzzle de 5000 de piese.
oricum, autopsiile le face autopsierul/asistentul, munca mai grea si "murdara" nu o face medicul.