| Mlarisa58 a întrebat:

Am mai multe nelamuriri legate de admiterea la medicină.
Am inteles ca la admitere se da 40% chimie organica si 60% biologie.
Dar la biologie trebuie sa invat din manualul de biologie clasa a 11 a adica acesta
https://s13emagst.akamaized.net/......c3b6ec.jpg
si la chimie trebuie sa stiu materia din a 10 a si a 11 a adica ce se preda la clasa? Sau mai sunt si alte materiale pe care trebuie sa le invat?

3 răspunsuri:
| Nirvanaaa a răspuns:

Salut!
Nu ai specificat centrul universitar la care vrei sa dai, bănuiesc ca București. Ele diferă puțin.
La biologie e valabil pentru toate centrele Corintul in afara de Targu Mureș. Trebuie sa stii tot bine, inclusiv valori și desene.
La chimie sunt doua manuale. Manualul de clasa a x-a de chimie organica și manualul de clasa a XI-le-a de la editura Crepuscul. ( la alte centre este valabil manualul de clasa a xi-a editura ART).
Mare grija sa iei cartea de grile și sa înveți și de pe acolo (sunt multe chestii in plus), trebuie de asemenea sa stii sa faci probleme cu izomerie optica, cu izomeri, probleme de calcul. Conteaza sa exersezi constant ca sa le poți face pe toate la examen in timp. Pentru chimie nu e suficient ce se preda la clasa. Trebuie sa înveți absolut tot din cele doua manuale cerute in bibliografie. Chiar și probleme au incorporate in ele câteva informații.
Succes!

| Mlarisa58 explică (pentru Nirvanaaa):

As dori să mă duc la Facultatea Carol Davila din București. Mersi pentru sfaturi.

| Feri5 a răspuns:

Bună! Da, acela este manualul despre care vorbeam inițial și care este aprobat de UMF Iași, București și Cluj. Tematica examenului de la chimie se găsește pe site-ul facultății acolo unde vrei să intri. Cât despre biologie, cam atât vei avea de învățat, tot ce este scris în acea carte. La fel și la chimie. Deci, având în vedere că ești in clasa a X-a, eu zic că ar fi mai bine să repeți puțin câte puțin din materia impusă de facultate pentru ca când vei termina liceul sa știi deja ca pe tatăl nostru alea.