|

As vrea pe viitor o profesie in politie, termin gimnaziul, ce licee cu specializare sau colegii ceva din Romania imi propuneti mai departe, si dupa ce falcultate sau se poate si fara? Funda :*

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Profilul liceului te poate auta putin la admitere, astfel ca, pentru o scoala de politie, este indicata filologia sau stiintele sociale.
Pentru ofiter va trebui sa faci Academia de Politie iar pentru agent de politie o scoala de agenti de politie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Incearca sa te duci spre partea de uman pentru a face romana, engleza si istorie, pentru ca acestea sunt pentru admiterea la politie.
Politist iesi doar cu studii superioare, deci poti incerca la Academia de Politie A.I. Cuza, Bucuresti si la Scoala de subofiteri "Vasile Lascar", campina.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Inca o data ma repet a o suta oara. Nu conteaza ce profil faci la liceu, nu o sa intereseze pe nimeni nici la facultate si nici la academie. Bine-inteles ca un liceu terminat pe acelasi profil cu facultatea pe care vrei sa o urmezi reprezinta un avantaj, ca inveti bazele, dar poti sa faci facultate de automatica si calculatoare si daca ai terminat filologia, nu te opreste nimeni.
Pentru a deveni agent de politie trebuie facut un curs de 3-6 luni (nu stiu exact) pentru asta iti trebuie doar bacul luat. Daca vrei grad mai mare trebuie sa faci academia de politie, ca in orice alt domeniu in care lucreaza bugetari, daca ai si studii superioare (facultate... orice facultate) creste putin salariu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează