| alondrakiss a întrebat:

Buna! Am lucrat 8 zile de proba intr-o librarie, nu m-am mai dus...Am cerut sa ma plateasca pentru zilele lucrate dar nu am primit nimic.Cum as putea sa obtin niste bani pentru zilele lucrate?

9 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu ti-a fost jena sa mai ceri si bani? Mai mult i-ai incurcat, stiu ca legal ai dreptul sa fii platit, dar asa, ca om, nu te simti un pic inutil? Ce plus de valoare ai adus tu acelei librării? Cum se vede din interiorul tau performanta asta de a lucra 8 zile?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Tu cand te au angajat de probă la ei nu i ai intrebat pe ce salariu? Daca ei nu au facut un contract cu tine se presupune ca ai lucrat la negru, tu le ai cerut lor banii pe zilele muncite de tine la ei? Si ei ce ti au zis? De ce nu ti au dat banii? Si ce sumă de bani trebuie sau astepti tu de la ei? Ca daca mergi la ITM inspectia teritorială de munca, ăia vor un contract din care sa reiasa cu claritate ca tu ai lucrat 8 zile la ei, eu cred ca degeaba mergi la itm, discuta cu patronul librariei, tu nici macar o luna nu ai rezistat la muncă? Este vina ta, daca după 8 zile nu te ai mai dus, macar l ai anuntat pe patronul care te a angajat ca tu de maine numai vi la muncă? Sau l ai lasat cu ochii in soare si te a durut undeva, dar acum vrei bani, o sa i ti dea el o... ai fost neserios deci nu se face asa, trebuia sa stai macar o lună intreaga la el si daca după o luna nu primeai nici un ban puteai merge la Itm sau la el in birou sa discuti, asa ai pierdut.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Esti fată?

| AllMight a răspuns:

Salutare,

Daca ai contract semnat poti oricand sa ii dai in judecata.
Daca nu ai contract, iti sugerez sa iti iei adio pentru ca nu mai poti dovedi ca ai prestat munca acolo si daca ii acuzi de munca la negru ei pot oricand sa nege neavand niciun contract.

La orice loc de munca se incepe cu semnarea contractului fara de care nu poti incepe munca. Perioada de proba la toate contractele este de 3 luni, perioada in care esti platita.

| tzionut a răspuns:

In primul rand nu se lucreaza de proba se lucreaza cu contract de munca.
Daca mergi la ITM fara contract mergi de pomana.
Ca sfat invata din experienta asta si data viitoare nu mai accepta sa pierzi timpul fara sa semnezi inainte un contract de munca.

| Vântulalb a răspuns:

Nu te-ai mai dus...
Stii ca in alte conditii (angajare pe termen nedeterminat) in cazul asta ti se desface contractul de munca disciplinar?
De ce nu ai stat macar perioada de proba?
Si apropo, acele facturi ce cauta la tine? Mai intri si la furt de acte.

| RaduRobertRO a răspuns:

Ai lucrat de proba si s-a terminat perioada de proba? Mergi oricum la ITM, nu ai ce pierde.

| alondrakiss explică:

Am uitat sa va spun ca am dovezi facturi de la librarie...As putea merge cu ele la Itm?

| sadrian46 a răspuns (pentru alondrakiss):

Poți merge, dar dacă ai lucrat acolo fără nici un act, ele nu sunt dovezi că ai lucrat acolo., astfel ca ITM să poată să facă ceva.
Poți să îi dai în judecată, dar costurile sunt mai mari decât ce ai de primit de la ei.