|

Buna! As dori raspunsuri concrete la urmatoarele intrebari (de la oameni care stiu exact despre ce este vorba si sunt siguri ca informatiile sunt corecte):

1. Cate facultati de arhitectura sunt in tara si care sunt? (unde pot face desen tehnic)

2. Cum pot intra la acest profil (sau specializare, sau cum se numeste)?

3. Din ce se da admiterea?

4. Pe ce se bazeaza desenul tehnic?

5. Cu ce medie pot intra la fara taxa?

6. Trebuie sa ma pricep neaparat la desen? (nu ma refer la geometria in spatiu, ci la desen in general)

7. Cati ani se fac?Daca mai stiti si alte informatii in afara de cele pe care le-am cerut eu va rog sa mi le spuneti... Multumesc anticipat!

3 răspunsuri:
| a răspuns:

1. Greu e să cauți singură?
2. Găsești pe site-ul facultății.
3. Vezi 2.
4. https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Desen_tehnic
5. Vezi 3.
6...
7. Vezi 5.

| explică (pentru Osneros):

Mulțumesc, dar, degeaba m-ai ajutat dacă ai atitudinea asta?

| a răspuns:

1) 5- La Oradea (la universitatea din Oradea), la Cluj (La universitatea tehnica), la Iași (la Universitatea Tehnica), la București (La Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu) și la Timișoara (la Universitatea Tehnica)

2) Trebuie sa faci ore de pregătire cu un profesor care oferă cursuri de pregătire pentru Admitere la Arhitectură. Perioada în care trebuie sa mergi difera, in funcție de profesor (unii cer sa mergi din clasa a a9a sau a 10a), majoritatea zic ca din clasa a 11a e cel mai ok, alții accepta chiar și din clasa a 12a.

3) Din desen tehnic și liber. Poți găsi subiecte pe site-urile facultăților.

4) Desenul tehnic pentru admitere se bazează pe epura (tripla proiecție, cum se vede un obiect de sus, din fata și dintr-o parte. De exemplu, dacă te uiți la un pahar fix de sus, o sa vezi un cerc, dacă te uiți fix din fata și dintr-o parte o sa vezi un dreptunghi) și axonometrie (vederea 3D dintr-un anumit colt, astfel încât sa se vadă 3 fete ale obiectului desenat, de exemplu paharul arata ca un cilindru). Nu e foarte greu, sunt niște reguli pe care le înveți prin practica. Se fac intersecții de planuri, drepte cu planuri, volume, etc. Cu mai multe detalii te poate ajuta un profesor.

5) Depinde de concurenta și de cât de greu e subiectul. Nu e relevant ce medie ai, e relevant locul tău în clasament, comparativ cu ceilalți elevi care dau admiterea.

6. Nu trebuie sa desenezi frumos. Trebuie sa îți placa sa schiezi și sa te exprimi grafic, dar nu trebuie sa desenezi ca un artist plastic, care cu asa ceva se ocupa. O sa fie frustrant în primii doi ani, pentru ca majoritatea proiectelor o sa fie desene pe hârtie. Dar după, vei lucra doar pe calculator, deci nu e relevant dacă știi sa pictezi sau sa hasurezi frumos.

7) 6 ani, licență plus master, comasat.