|

Buna! De 1 an si jumatate lucrez intr-o companie cu specific pe contabilitate. In companie am fost angajata pe functia de asistent manager, dar de ceva vreme au inceput sa apara tensiuni intre mine si doamna manager (mai multe intre ea si mine decat intre mine si ea, lucruri sparte in capul meu pentru ca managerul are mereu dreptate). Acum doua luni a adus o tipa la secretariat careia i-a predat majoritatea chestiunilor pe care le faceam eu, eu afland ca ea va urma sa preia de la colegi. Am rugat-o sa vorbim si i-am spus, cat s-a putut de respectuos, ca as fi preferat sa aflu de la ea chestiunea acesta si nu de la colegi. In cadrul discutiei respective mi-a zis ca as putea sa ma indrept catre alt domeniu (tot din cadrul companiei) si am ales Auditul. Dupa ce am avut interviul cu managerul de pe audit, totul a fost in regula, mi-au zis ca sunt bine venita in echipa lor. Apoi impreuna cu managerul de pe audit am mers la doamna manager sa vedem ce si cum facem cu schimbarea functiei. Ne-a replicat ca ok, putin mirata, parca ar fi uitat cumva discutia pe care o avusesem inainte si faptul ca, chiar dansa imi propusesera asta, apoi a continuat spunand ca functia de junior auditor presupune un salariu mai mic, dar ca urmeaza sa vorbim zilele urmatoare. Nu am mai apucat sa vorbim pentru ca fata de la hr a venit cu un act aditional de schimbare functie in junior auditor si cu o micsorare substantiala a salariului (fara alte negocieri, schimbari de idei, etc. - pe semne ca daca nu iti convine, usa e a ta). Acest salariu (cel micsorat) este cel pe care l-am avut fix cand am venit eu in companie. Comunicare 0Sunt bulversata si nu stiu ce sa fac. Incerc sa imi scriu pe o foaie cost-beneficiu. Ca beneficiu identific faptul ca mi s-a acordat o functie care va fi solida in viitor si care ma ajuta sa trec de la chestiunile administrative (contracte, acte aditionale etc) la ceva intr-adevar serios dupa cum imi doresc, desi eu nu am studii economice, dar echipa este una dispusa sa ma ajute. Iar eu la randului meu sunt dispusa sa investesc in cursuri etc. Dar ce fac cu aceasta rea-intentie a ei? Cu lipsa asta de comunicare pe care am observat-o indeosebi in ceea ce ma priveste. Luni va trebui sa dau raspunsul si nu am cu cine sa ma consult. Managerul de pe audit mi-a spus, de asemenea, ca da, e rea intentie din partea ei, asa ca nu stiu ce viitor as putea avea in continuare in companie.Evident ca eu sunt cea care va lua decizia, dar sunt convinsa ca si un sfat din partea dumneavoastra m-ar ajuta. Multumesc anticipat!

5 răspunsuri:
| a răspuns:

In functie de secretara trebuie sa fii inlocuitoarea si confidenta sefului tau, trebuie sa faci totdeauna ce pretinde- sau nu face-, uita seful /sefa.

Daca seful /sefa nu te mai gaseste suficient debun(a) atunci riscul sa fii inlocuit(a) exista in permanenta.

In cazul tau, probabil s-a gasit in locul tau o alta persoana, care este mai pe placul directoarei, dar nu a avut motive sa te concrdieze, sa te lase pe drumuri (altfel iti desfacea contractul de munca).

Daca ti-a fost repartizat un alt post, tu poti avea pretentia ca salarul tau sa ramane cel putin cat a fost pana acum, chiar daca functia este "mai joasa". Pot face acesta fiindca salariile sunt confidentiale.winking
Iar dupa un timp poti cere marire de salar cu ocazia avansarii de la functia da auditor junior spre senior.

Daca nu le convine, mai ai portita de a cauta o slujba mai bine platita, la alta firma, chiar concurenta.winking
Directoarea sigur se va gandi de 3 ori pana sa-ti semneze lichidarea. big grin

| a răspuns:

Bună! Cel mai bine dati demisia si cauta ti in altă parte este clar ca doamna manager nu te suportă si mereu o sa ai discutii cu ea, cel mai ok este luni sa i ti dai demisia si gata, i ti cauti in altă parte, ce varsta ai?

| a răspuns:

Eu în situații similare, uneori am plecat, alteori am rămas. Dacă dta îți vezi de trabă și înveși acea competență, asta te va ajuta să faci asta în altă companie altă dată.
De un om valoros te dispensezi greu. Acum dacă pleci, ce ai să spui la următorul interviu, de ce pleci, că te-ai certat cu șefa? Sfatul meu, să rămâi. Nici managera nu e bătută în cuie pe post.

| a răspuns:

Am trecut prin ceva asemanator, si am acceptat postul mai "rau vazut".
In cazul meu, nu am pierdut aproape deloc la salar.
Daca noul domeniu iti face placere, ramai acolo.
Si in plus, daca chiar nu te suporta, nu iti mai propunea noul loc, ar fi facut ea cumva sa iti doresti demisia.

| a răspuns:

Am trecut printr-o chestie asemanatoare, eu am decis sa plec deoarece nu eram nici macar bine platit si mi s-a spus in fata ca marire de salariu doar dupa 5 ani de la angajare fara sansa de avansare, asta pentru ca sefii erau toti un neam si bagau pe relatii la conducere, nu straini ca mine sau ca altii.Dar la tine situatia este altfel.La orice loc de muca din 10 sau chiar 100 de oameni tot se va gasi unul sa nu te suporte sef/coleg+ ca tu ai un job platit bine, o sansa de avansare si la alta firma poate sa nici nu te accepte pe acelasi post fara o pila sau calificare in domeniu (ai zis ca n-ai) pentru ca este Romania.Eu zic ramai, accepta micsoarea de salariu, invata, avanseaza in functie, iar daca intre timp gasesti la alta firma un salariu mai mare atunci arunca-le demisia pe masa.